TutorijaliIzrada web stranica za početnike

Izrada web stranica za početnike

Web stranica je u današnje doba postala gotovo obavezna za sve one koji se žele ozbiljno predstaviti na Internetu. Upravo web stranica je često prvi kontakt klijenta s određenom tvrtkom. Naime, brojni pojedinci će kada traže neku uslugu ili proizvod prvo potražiti po Internetu. Tako će im samo tvrtke koje imaju web stranice biti zanimljive. Izrada web stranica može se naručiti od raznih tvrtki, a možete ju i sami izraditi. Taj proces je mnogima previše kompliciran, ali postoje i rješenja koja vam uveliko mogu pomoći u tome.

Contents

Jednostavna izrada web stranica putem raznih besplatnih servisa

Izrada web stranica od samog početka za mnoge je preteška i jednostavno nemaju dovoljno znanja da bi to mogli samostalno obaviti. Srećom, napredak tehnologije danas pomaže i u tom problemu. Na Internetu se može pronaći gomila besplatnih online servisa putem kojih možete vrlo jedostavno napraviti svoju web stranicu. Kod većine takvih rješenja sve počinje s odabirom predloška. Predložak zapravo predstavlja neki generalni dizajn koji će web stranica pratiti. O njemu ovisi i izgled izbornika, pozadinska slika, navigacija i sve ostalo. Naravno, nakon što odaberete glavni predložak, sve dalje možete sami mijenjati.

Čarobnjak za izradu

Većina servisa putem kojim je izrada web stranica vrlo jednostavna radi na principu čarobnjaka za izradu. Naime, sve je riješeno da vas taj servis vodi korak po korak i svakom koraku možete mijenjati određene postavke te odmah vidjeti kako će to izgledati kada stranica bude završena. Taj pristup će se itekako svidjeti početnicima koji žele sami izraditi web stranice.

https://www.youtube.com/watch?v=jgk1U_7gk7U

Nakon što je izrada web stranica završena, većina servisa će vam ponuditi i hosting. Putem njega ćete svoje web stranice moći odmah postaviti na Internet. Neki će od vas na kraju i zatražiti određeni iznos kako biste svoje napravljene web stranice mogli prebaciti na neki drugi hosting. Svaki servis za online izradu web stranica je drugačiji i preporuka je da prije nego bilo koji od tih servisa počnete koristiti, dobro pročitate njihove uvjete korištenja. Na taj način ćete izbjeći moguće probleme, nakon što puno vremena provedete izrađujući web stranicu, a kasnije servis od vas traži novac ili postavlja neke posebne uvjete.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU