back to top
INTERNETFacebook ponovo oživljava legendarnu opciju

Facebook ponovo oživljava legendarnu opciju

- Advertisement -

Da li se sjećate vremena kada ste “bocnuli” svoje prijatelje na Facebooku da biste privukli njihovu pažnju, iznervirali ih ili jednostavno započeli “rat bocanja”? E pa, Facebook pokušava da vrati to iskustvo sa nekim sitnim promjenama u opciji bocanja.

Kompanija je objavila u utorak da je nedavno unaprijedila platformu u smislu sugestija o tome koga biste mogli bocnuti, kao i da je olakšala pronalaženje opcije bocanja putem pretrage. Također, Facebook je dodao opciju da “bocnete” prijatelja dok ga tražite na društvenoj mreži.

Facebook navodi da su ove male promjene dovele do povećanja broja bocanja čak 13 puta u proteklom mjesecu. Iako su mnogi mislili da je bocanje izgubilo popularnost, mladi korisnici sve više prihvataju ovu opciju, s obzirom da više od 50% bocanja dolazi od osoba od 18 do 29 godina.

“Bocanje” (poke) je jedna od najstarijih funkcija Facebooka, datira još od osnivanja platforme 2004. godine, ali je bila sakrivena u navigaciji nakon što je izgubila popularnost. Facebook nikada nije precizirao svrhu iza bocanja, ostavljajući korisnicima da sami interpretiraju tu gestu, pri čemu su neki koristili bocanje kao način flertovanja.

Sada, povodom 20. rođendana društvene mreže, kompanija ponovo ističe ovu opciju i predstavlja je kao jednostavan način da kažete “ćao” prijatelju.

- Advertisement -

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU