back to top
PAMETNI TELEFONIiOS 18: Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju (bez oblaka)

iOS 18: Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju (bez oblaka)

- Advertisement -

Apple iPhone SE 4 – Notch, OLED zaslon, Face ID – kada stiže?

Prvi val novih značajki umjetne inteligencije koje planira implementirati Apple u iOS 18 neće se oslanjati na poslužitelje u oblaku, otkriva Mark Gurman iz Bloomberga.

iOS 18 implementira Google Gemini

Ovo važno otkriće iz Gurmanovog biltena Power On sugerira da će početne AI mogućnosti biti u potpunosti integrirane u uređaje, bez potrebe za eksternim oblakom za obradu podataka.

ff 1

- Advertisement -

Gurman ističe da će, unatoč tome, Apple vjerojatno nastaviti pružati neke AI funkcije temeljene na oblaku putem partnera poput Googleovog Geminija ili drugih sličnih pružatelja.

iOS 18 i personalizacija početnog ekrana

Navodno su vođeni razgovori s tvrtkama kao što su Google, OpenAI i kineski Baidu o potencijalnim partnerstvima za generativnu umjetnu inteligenciju.


2 21

Iako se ne očekuje da će iOS 18 sadržavati Appleov vlastiti chatbot sličan ChatGPT-u, nije jasno hoće li se Gemini ili neki drugi chatbot izravno integrirati u iOS 18.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju?

Postoji mogućnost da će Apple razviti i implementirati neke vlastite generativne AI značajke temeljene na oblaku, s obzirom na izvješća analitičara opskrbnog lanca kao što su Ming-Chi Kuo i Jeff Pu koji sugeriraju da tvrtka aktivno kupuje AI poslužitelje.

Idući Apple Watch obavijestit će obližnje uređaje ako se utapate

Što se tiče konkretnih značajki, iOS 18 se spominje kao platforma s novim generativnim AI alatima za razne aplikacije kao što su Spotlight, Siri, Safari, prečaci, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages, Keynote i mnoge druge.

Vidi još i…


tekst5sl3

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

Prema Gurmanu, generativna umjetna inteligencija će poboljšati Siri kako bi mogla odgovoriti na složenija pitanja i omogućiti aplikaciji Messages automatsko dovršavanje rečenica.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

Očekuje se da će Apple službeno predstaviti iOS 18 i druge softverske nadogradnje na svojoj godišnjoj konferenciji za programere WWDC, koja je planirana od 10. do 14. lipnja.

Apple iCloud od 5GB sada je problem za tvrtku iz Cupertina

Ovo događanje će pružiti platformu za detaljnije predstavljanje novih značajki, tehnoloških inovacija i strategija tvrtke Apple u području umjetne inteligencije i softverskih razvoja.

Izvor: ( preporucamo.com / itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU