back to top
PAMETNI TELEFONIiPhone 16 modeli sa sve tanjim okvirom

iPhone 16 modeli sa sve tanjim okvirom

- Advertisement -

Već duže vrijeme kruže glasine o iPhoneu 16, a najnovija informacija ističe implementaciju nevjerojatno tankih okvira. Mnogi se mogu sjetiti sličnih obećanja iz prošlosti, ali ovaj put nagađanja dolaze s konkretnim detaljima i dokazima koji sugeriraju da bi Apple napokon mogao unaprijediti dizajn iPhonea.

iOS 18 implementira Google Gemini

Prema 3D renderima modela iPhone 16 Pro i 16 Pro Max, veličina ekrana bi se povećala na 6,27″ i 6,85″, u odnosu na 6,1″ i 6,7″ kod iPhonea 15. Očekuje se da će i iPhone 16 i 16 Plus zadržati dimenzije ekrana svojih prethodnika, ali će se također koristiti BRS tehnologijom za tanje okvire.

Ključna inovacija koja omogućuje ovu promjenu je “struktura smanjenja granice” (BRS). Ova tehnologija fokusira se na smanjenje okvira oko ekrana, što rezultira većim korisnim prostorom i impresivnim vizualnim dojmom.

iPhone 17 donosi otpornije zaslone na ogrebotine i refleksije

- Advertisement -

Dimenzije iPhonea 16 Pro i 16 Pro Max bit će 149,6 x 71,45 x 8,25 mm i 163 x 77,58 x 8,25 mm, što ih čini tek neznatno većim od modela iPhone 15 Pro. Ova promjena u veličini ne utječe na praktičnost korištenja, ali nudi značajno poboljšanje u estetici i iskustvu gledanja.

Još jedna važna vijest je da će se BRS tehnologija implementirati na svim modelima iPhonea 16, ne samo na Pro verzijama. To znači da će i iPhone 16 i 16 Plus koristiti tanje okvire, što će rezultirati elegantnijim i modernijim dizajnom za cijelu seriju.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Iako brzina osvježavanja na modelima iPhone 16 i 16 Plus je ograničena na 60Hz, očekuje se 120Hz osvježavanje tek kod iPhonea 17. Ipak, implementacija BRS tehnologije i veće dimenzije ekrana donose značajan napredak u estetici i funkcionalnosti.

iPhone 16 sinonim za inovaciju i estetiku – što očekivati?

Apple je pronašao rješenje za problem rasipanja topline s tanjim okvirima u suradnji s Samsung Display, LG Display i BOE. BRS tehnologija se ne smatra tehnološki zahtjevnom, što olakšava masovnu proizvodnju.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

iPhone 16 obećava napredak u dizajnu zahvaljujući BRS tehnologiji i tanjim okvirima, nudeći bolje estetske i korisničke karakteristike. Inovacija će biti dostupna na svim modelima iPhonea 16, što je dobra vijest za kupce.

iPhone SE 4 – sličan iPhoneu 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Hoće li iPhone 16 ispuniti sva ova obećanja, vremena će pokazati. No, dostupne informacije i dosadašnji Appleov rad sugeriraju da možemo očekivati pravu revoluciju u dizajnu pametnih telefona.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU