back to top
PAMETNI TELEFONIiPhone 16 - prikaz računarski generisane slike (CAD rendera)

iPhone 16 – prikaz računarski generisane slike (CAD rendera)

- Advertisement -
Općenito se očekuje da će linija iPhonea 16 donijeti značajne promjene u dizajnu i funkcionalnostima, što će korisnicima pružiti još bolje iskustvo korištenja. Predviđa se da će Apple uvesti dodatne gumbe i preurediti kamere, postavljajući novi standard u mobilnoj fotografiji i videografiji.
Snapdragon 8 Gen 4 vs. Apple A18 – Qualcomm skinuo s trona Apple
Najnovija CAD (računalno potpomognuti dizajn) skica iPhonea 16 nedavno je procurila na internetu, otkrivajući neke ključne detalje dizajna. Renderi sugeriraju tanji profil s novim rasporedom kamera, koji će se razlikovati od trenutnog dijagonalnog rasporeda. Umjesto toga, iPhone 16 će imati okomito postavljene kamere, čime će se postići estetski uglađeniji izgled.
iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera
Jedna od glavnih novosti je uvođenje dodatnih gumba na uređaju. Navodne sheme sugeriraju da će se na iPhoneu 16 pojaviti nova tipka za snimanje videa. Ova tipka, smještena uz ostale gumbe za radnju, omogućit će korisnicima brz pristup funkcijama snimanja bez potrebe za otvaranjem aplikacija.
Osim toga, tipka za radnju na iPhoneu 16 može imati višenamjensku ulogu. Slično gumbu koji se pojavio na modelima iPhonea 15 Pro, ovaj gumb omogućit će korisnicima pristup različitim funkcijama poput upravljanja svjetiljkom ili otvaranja kamere. Apple će vjerojatno dodatno proširiti mogućnosti ovog gumba integrirajući ga s aplikacijom Prečaci.
iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]
Što se tiče kamere, iPhone 16 će vjerojatno postaviti novi standard. Okomiti raspored kamera, inspiriran modelom iPhone X, omogućit će bolje performanse u fotografiranju i snimanju videozapisa. Nova organizacija senzora kamere omogućit će naprednije značajke kao što su poboljšani fokus, veće optičko zumiranje i bolja stabilizacija slike.

Aktualni render (prikaz) iPhone 16 modela !
Apple također planira proširiti mogućnosti snimanja videozapisa na osnovne modele iPhonea 16. Prostorna video snimanje, koje je trenutno rezervirano samo za modele iPhonea 15 Pro, bit će dostupno i na osnovnim modelima. To će omogućiti korisnicima da snimaju impresivne prostorne videozapise bez obzira na model koji posjeduju.
Apple 2027. donosi sklopivi MacBook 20,3″
Lansiranje serije iPhonea 16 očekuje se u drugoj polovici 2024. godine. Nadolazeća linija uključivat će pet različitih modela: iPhone 16 SE, iPhone 16 Plus SE, iPhone 16, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Vanilija modeli iPhonea 16 i iPhonea 16 Plus pokretat će A18 Bionic čip, koji će biti temeljen na TSMC-ovom 3nm procesu, obećavajući impresivne performanse i energetsku učinkovitost.
Apple ipak razvija sklopivi iPhone
Ukupno gledano, iPhone 16 će donijeti značajne inovacije u dizajnu, funkcionalnostima i performansama, postavljajući nove standarde u svijetu mobilne tehnologije i potičući korisnike da dosegnu nove kreativne granice u fotografiji i videografiji.


Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU