back to top
PAMETNI TELEFONIKako maksimalno iskoristiti svakodnevne aktivnosti na putu do optimalne forme

Kako maksimalno iskoristiti svakodnevne aktivnosti na putu do optimalne forme

- Advertisement -

Jeste li ikada razmišljali o tome kako možete učiniti svoju svakodnevicu aktivnijom i zdravijom uz korake, potrošnju kalorija i dobrodošli unos svježeg zraka nakon duge zime? Motivacije sigurno ima više nego dovoljno jer kretanje donosi bolje samopouzdanje, više endorfina i bolje raspoloženje uz nižu razinu stresa te optimalnije zdravstveno stanje.

Ali svi znamo da postoje dani kada nam je potrebno dodatno ohrabrenje. Upravo u takvim trenucima na scenu stupaju pametni satovi uz svoje intuitivne funkcije te aplikacije. HUAWEI WATCH GT 4 serija pametnih satova donosi dobrodošlu inovaciju – prstenove za aktivnost. S njima ne samo da ćete aktivno slijediti svoje fitness ciljeve, već ćete živjeti i zdravijim životom. Znate li kako iskoristiti Huawei Activity rings funkcije na putu do sveobuhvatnog boljeg stanja? Više detalja u nastavku teksta.

10 000 koraka, cilj kojem težimo

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula onu famoznu preporuku o optimalnom broju koraka koje trebamo napraviti u danu. 10 000 je magična brojka, zar ne?

- Advertisement -


huawei activity rings 1

Ali to baš i nije posve istinito. Ovaj povijesni i praktični standard koji potječe iz Japana je započeo šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su japanski proizvođači pedometara počeli plasirati svoje proizvode s ciljem poticanja tjelesne aktivnosti.

Broj je odabran jer je simbol sreće i uspjeha, a nije znanstveno utvrđen kao optimalan broj koraka za zdravlje. Smjernica je bez obzira postala popularna i mnogi je još uvijek koriste kao jednostavan cilj dnevnog kretanja. Međutim, važno je napomenuti da optimalan broj koraka može varirati ovisno o zdravstvenim ciljevima pojedinca, fizičkoj spremnosti i drugim čimbenicima.

huawei activity rings 1huawei activity rings 1

Prvi u nizu Huawei Activity prstena služi za praćenje vaših pokreta. Prati koliko ste kalorija potrošili tijekom raznih aktivnosti i marljivo bilježi vaše korake.

On vam olakšava postavljanje ciljeva vezanih za potrošene kalorije, vrijeme vježbanja i sate aktivnosti te vam šalje motivirajuće podsjetnike koji će vam pomoći da postignete te ciljeve. Uz poboljšane algoritme, prstenje će snimiti potrošnju kalorija i kretanje čak prilikom obavljanja kućanskih poslova. Redefinirana svrha aplikacija za praćenje koraka je potaknuti ljude na redovitu tjelesnu aktivnost, ne nužno da postignu točno 10 000 koraka dnevno.

Vježbanje okrepljuje tijelo i um

U drugom Huawei Activity Ring prstenu nalazi se ulaznica za svijet bolje kondicije. On prati vaše vrijeme vježbanja i pomaže vam da poboljšate svoju ukupnu sportsku izvedbu
Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU