back to top
PAMETNI TELEFONIKorisnici Samsung Galaxy S23 modela bijesni zbog nedostatka Ultra HDR tehnologije

Korisnici Samsung Galaxy S23 modela bijesni zbog nedostatka Ultra HDR tehnologije

- Advertisement -

Google je nedavno izbacio Ultra HDR tehnologiju kao ključni korak u mobilnoj fotografiji, zajedno s Androidom 14, što predstavlja značajan napredak za korisnike Android uređaja.

Zašto Samsung pruža 7 godina podrške svojim flagship modelima?

Iako su ostali proizvođači kasnili s uvođenjem Ultra HDR značajki, Samsung je uspio istaknuti svoju seriju S24 Ultra s impresivnom Super HDR značajkom.

- Advertisement -

Super HDR značajka, prvi put predstavljena na Galaxy S24, nije samo obična funkcija za reprodukciju visokog dinamičkog raspona boja na fotografijama.

Vaš Samsung ne dobiva One UI 6.1 (AI) – vi i dalje imate AI

Ona također donosi poboljšanja u prikazu boja na videozapisima zahvaljujući Samsungovim specijaliziranim algoritmima. Ova inovacija nastala je u suradnji sa Googleom, koji je oblikovao Ultra HDR format slike, čija je posebnost u tome što se sprema u .jpg formatu.


galaxy s23 ultra image 12 li 1

Kada se takva slika prikazuje na HDR zaslonu, pruža bogat dinamički raspon, dok će na standardnom SDR zaslonu biti prikazana osnovna verzija slike.

Samsung 28.03. donosi Galaxy AI na odabrane modele

Ultra HDR slika kombinira osnovnu sliku s kartom pojačanja HDR-a, što osigurava da svijetla područja na slici zadrže svoju jasnoću čak i na HDR zaslonima, dok se osnovna verzija prikazuje na SDR zaslonima.


galaxy s23 ultra 3 1

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU