back to top
PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S25 modeli ipak sa Exynos i Snapdragon čipovima

Samsung Galaxy S25 modeli ipak sa Exynos i Snapdragon čipovima

- Advertisement -

Nakon godinu dana odsustva, Exynos se vratio u glavnu liniju Galaxy S. Prije mjesec dana, javnost je čula da je to samo prvi korak prema potpunoj dominaciji – jedan izvor informacija je otkrio da će svi modeli Galaxy S25 telefona koristiti Exynos čipset.

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

Međutim, današnja objava DigiTimesa pruža drugačiju perspektivu.

Zašto je Samsung svojim flagship modelima dao 7 godina podrške?

Prema izvješću, Samsung će nastaviti s dvosmjernom strategijom korištenja Qualcomm i Samsung čipseta – Snapdragon 8 Gen 4 i Exynos 2500, u ovom konkretnom slučaju.

- Advertisement -

No, informacija ne pruža detalje o tome gdje će biti postavljena granica između ova dva čipseta. Vrlo je vjerojatno da će se slična situacija dogoditi kao i ove godine, s Galaxy S25 Ultra koji će ekskluzivno koristiti Snapdragon, dok će Galaxy S25 i S25+ imati ili Snapdragon ili Exynos, ovisno o tome gdje se kupuju.

Vaš Samsung ne dobiva One UI 6.1 (AI) – vi i dalje imate AI

Glasine od prije mjesec dana su također sugerirale da će Galaxy Z serija koristiti samo Snapdragon čipsete, no drugo izvješće nagovješta da bi Galaxy Z Flip6 mogao biti opremljen Exynos 2400 čipom.


1 14

Ako se to pokaže točnim, bit će to prvi put da Exynos čip bude upotrebljen u sklopivom telefonu. Uskoro ćemo saznati – očekuje se da će Z Flip6, Z Fold6 (kao i mogući Ultra i FE modeli) biti predstavljeni na vrijeme za Olimpijske igre.

Samsung vraća jednu od bitnijih značajki praćenja ciklusa baterije

Ako Samsung ima dovoljno vjere u Exynos liniju da je ugradi u svoj skupocjeni sklopivi uređaj (koji je kompaktnih dimenzija, što otežava hlađenje i ima manju bateriju), sigurno će imati dovoljno vjere da Exynos 2500 pokreće barem Galaxy S25 i S25+.

Samsung Galaxy S25 imati će 6,36″ zaslon

Exynos 2500 bi trebao donijeti daljnje optimizacije i poboljšanja u energetskoj učinkovitosti u usporedbi s trenutnim modelom 2400. Također, očekuju se i druge promjene za seriju S25.

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

Ovaj korak pokazuje kontinuiranu evoluciju i unapređenje tehnologije koju Samsung primjenjuje u svojim uređajima, otvarajući put za nove inovacije i poboljšanja u korisničkom iskustvu.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU