back to top
PAMETNI TELEFONISamsung nastavlja sa razvojem LPDDR6 RAM-a

Samsung nastavlja sa razvojem LPDDR6 RAM-a

- Advertisement -

Samsung i SK Hynix udružuju snage kako bi što prije dobili certifikat za LPDDR6 RAM. Prema informacijama iz industrije, očekuje se da će korejske tvrtke započeti proizvodnju memorijskih čipova nakon što standard odobri JEDEC (Zajedničko vijeće za inženjering elektronskih uređaja).

Samsung Galaxy A55 neće kročiti na Američko tlo

Propisi i dokumenti očekuju se da će biti objavljeni u drugoj polovici godine, a Samsung planira pripremiti nove memorijske čipove za telefone opremljene Snapdragonom 8 Gen 4. To je posebno važno jer se očekuje da će generativni modeli umjetne inteligencije uskoro premašiti prag od 10 milijardi parametara.


1 12

- Advertisement -

Sadašnji Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 već ima NPU (Neural Processing Unit) koji podržava generativne modele umjetne inteligencije s milijardu parametara na uređaju.

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

Međutim, prijelaz preko koraka od 10 milijardi parametara značio bi značajno poboljšanje u sposobnosti generativne umjetne inteligencije da bolje razumije video i stvori preciznije programske algoritme. To bi rezultiralo poboljšanom ukupnom izvedbom pametnih telefona.


2 14

LPDDR6 RAM još uvijek nema jasno utvrđen put razvoja, posebno kada je riječ o širini pojasa i koliko će biti posvećeno podršci za AI procese. Samsung je do sada unapređivao LPDDR5 (na primjer, verzije 5X i 5T) s fokusom na smanjenju troškova i poboljšanju energetske učinkovitosti, a ne nužno na maksimiziranju performansi.

Samsung Galaxy Z Flip6 s 12GB RAM-a i većim vanjskim zaslonom

Međutim, očekuje se da će se ta strategija promijeniti kada JEDEC, međunarodna organizacija zadužena za standarde poluvodiča, finalizira novu verziju.


3 11

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU