back to top
PAMETNI TELEFONIVaš stari Samsung Galaxy ima AI funkciju, ali nije nazvan Galaxy AI

Vaš stari Samsung Galaxy ima AI funkciju, ali nije nazvan Galaxy AI

- Advertisement -

Iako je serija Galaxy S24 do sada jedina koja ima pristup najnovijim Galaxy AI značajkama tvrtke Samsung, važno je napomenuti da umjetna inteligencija (AI) nije nova pojava.

Samsung Galaxy Unpacked 12.07.2024. u Parizu za Galaxy Z Flip6 / Z Fold6

U stvari, AI postoji već godinama, te je vrlo vjerojatno da je vaš stari Galaxy telefon, čak i ako se radi o uređaju srednjeg ranga, koristio snagu strojnog učenja (ML) i AI, iako ne baš Galaxy AI. No, što to zapravo znači?

Samsung Galaxy Watch 7 u tri verzije – na tržištu zajedno s Z Flip/Fold6 i Galaxy Ringom

Samsung ne koristi izraz “umjetna inteligencija” za svoju Galaxy AI, već preferira naziv “napredna inteligencija”. To može zvučati kao marketinški trik, ali postoji mogućnost da postoji dublji razlog iza ovog nazivnog odabira.

- Advertisement -

Ranije, Samsung je intenzivno promovirao umjetnu inteligenciju na svojim telefonima, kao što se može vidjeti iz starih reklama za modele poput Galaxy A52 i A72 koji ističu “AI Power Saving” i slično.

Samsungu odobreno 6 milijardi dolara za proširenje tvornica čipova u SAD-u

Razlika između ranijih AI sustava i Galaxy AI leži u načinu njihove primjene. Stari AI i ML sustavi uglavnom su radili u pozadini, automatski prilagođujući funkcionalnosti na temelju ponašanja korisnika. To je uključivalo funkcije poput AI Power Saving, Bixby i Modes & Routines, koji su koristili tehnike AI/ML kako bi naučili i prilagodili se korisničkim obrascima.

S druge strane, Galaxy AI ne samo da koristi AI i ML tehnologije, već se usredotočuje na stvaranje novih značajki s kojima korisnici mogu izravno komunicirati.

Samsung Galaxy A55 i A35 5G u pretprodaji, poklon Galaxy Buds FE

Primjeri uključuju Generative Uređivanje za aplikaciju Galerija, Generativne pozadine, Live Translate za telefonske pozive, Chat Assist i druge inovacije. Ove značajke koriste snagu umjetne inteligencije, strojnog učenja i velikih jezičnih modela kako bi pružile korisnicima potpuno nove mogućnosti.

Samsung Galaxy Z Flip6 s 12GB RAM-a i većim vanjskim zaslonom

Stavljanje brenda “Galaxy” ispred “AI” i korištenje izraza “napredna inteligencija” umjesto “umjetna inteligencija” može biti pokušaj Samsunga da istakne razliku između svojih novih značajki i ranijih AI sustava. Iako se može činiti kao puko marketinško odvajanje, postoji logičan razlog za ovu strategiju.

Dok se može raspravljati o ulozi marketinga u ovoj strategiji, čini se da Samsungova diferencijacija AI-a ima smisla iz praktične perspektive. Galaxy AI predstavlja tehnički napredan sustav koji se razlikuje od prethodnih AI implementacija. Ova nova tehnologija ne samo da nudi nove značajke, već naglašava kontinuiranu evoluciju Samsungovih proizvoda.

Samsung počinje 30.07.2024. naplaćivati 16$ godišnje za neke AI značajke

Dakle, iako je marketing neizbježan, Samsungova strategija za Galaxy AI ima dublje utemeljenje. Tehnički, Galaxy AI je novost, a Samsung želi da korisnici shvate da se radi o naprednijem sustavu nego što je to bio slučaj s prethodnim AI rješenjima.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Ovo nije samo marketinški trik; to je stvarna evolucija tehnologije koja omogućuje korisnicima da dožive potpuno novu razinu interakcije s njihovim Galaxy uređajima.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU