back to top
INTERNETWhatsApp radi na opciji sličnoj Appleovom AirDrop-u

WhatsApp radi na opciji sličnoj Appleovom AirDrop-u

- Advertisement -

WhatsApp je unaprijedio mogućnosti dijeljenja fajlova u posljednje vrijeme. Popularna platforma za razmjenu poruka je prošle godine dodala podršku za dijeljenje HD fotografija za sve korisnike. Sada je primjetno da Meta-ovo vlasništvo, WhatsApp, radi na novoj funkcionalnosti dijeljenja fajlova u blizini koja omogućava korisnicima WhatsApp-a na Androidu da dijele fajlove sa drugim korisnicima u njihovoj blizini. Pored toga, kao dio iste nadogradnje za beta verziju aplikacije na Androidu, WhatsApp je također ispravio bag u vezi sa kamerom u aplikaciji.

Prema izvještaju WABetaInfo, WhatsApp uvodi ažuriranje – verzija 2.24.2.20 – putem programa Google Play Beta, koje pokazuje da se radi na novoj funkciji dijeljenja fajlova. WhatsApp navodno razvija mogućnost dijeljenja fajlova sa drugim korisnicima u blizini, slično Apple-ovoj funkciji AirDrop, a funkcija bi trebalo da bude široko dostupna u nekoj od narednih ažuriranja aplikacije.

Dijeljenje fajlova u blizini još uvijek nije spremno za beta testere, ali izvještaj WABetaInfo pruža pregled funkcionalnosti u razvoju. Podeljeni snimak ekrana funkcionalnosti u razvoju pokazuje opciju “Podeli fajlove sa osobama u blizini” u aplikaciji, zajedno sa listom korisnika u blizini i postavkom koja korisnicima omogućava podešavanje njihove vidljivosti. Dodatno, čini se da korisnici mogu postaviti svoju vidljivost drugim korisnicima u blizini, ne otkrivajući svoj broj telefona ne-kontaktima. Korisnici takođe moraju sačekati da korisnici u blizini prihvate njihov zahtjev za dijeljenje. Korisnici u blizini mogu otvoriti WhatsApp i protresti svoj uređaj kako bi vidjeli dolazni zahtjev za dijeljenje. Važno je napomenuti da će funkcionalnost dijeljenja u blizini biti end-to-end enkriptovana kako bi se očuvala privatnost.

I dok se očekuje da će funkcionalnost dijeljenja fajlova u blizini stići u nekom od narednih ažuriranja, WhatsApp beta za Android 2.24.2.20 ažuriranje donosi ispravku za bug u vezi sa kamerom koji je nedavno sprečavao korisnike da pokrenu kameru unutar aplikacije. Prema izvještaju WABetaInfo, neki beta testeri na Androidu su naišli na problem koji ih je sprečavao da pokrenu kameru unutar aplikacije nakon WhatsApp beta ažuriranja verzije 2.24.2.13. Bag bi prikazivao poruku u aplikaciji koja glasi “Ne mogu pokrenuti kameru, molim vas da ponovo pokrenete uređaj.” Međutim, ponovno pokretanje uređaja ili ponovno pokretanje aplikacije nije rješavalo problem.

Najnovije WhatsApp beta za Android 2.24.2.20 ažuriranje donosi ispravku za bug sa kamerom, omogućavajući korisnicima da pokrenu kameru unutar WhatsApp-a i nastave da dijele fotografije i video snimke sa svojim kontaktima.

- Advertisement -

Prošle sedmice, WhatsApp Channels, funkcionalnost koja omogućava organizacijama i javnim ličnostima slanje ažuriranja svojim pratiocima na ovoj platformi za razmjenu poruka, dobila je niz novih alatki, uključujući mogućnost sprovođenja anketa, slanja govornih poruka i dijeljenje ažuriranja sa kanala na Status.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU