back to top
INTERNETWhatsApp sada ima donju navigacionu traku na Android-u.

WhatsApp sada ima donju navigacionu traku na Android-u.

- Advertisement -

WhatsApp je najavio novu donju navigacionu traku za korisnike Androida, koja zamenjuje stariji gornji trak koji je imao četiri taba za Communities, Chats, Status i Calls.

Nova navigaciona traka, koja je “bliža vašim palčevima i laka za oči”, takođe ima četiri sekcije za Communities, Chats, Status i Calls. Međutim, njihov redosled je promenjen, a Status se sada zove “Updates”. Osim toga, sve četiri sekcije sada imaju ikone. Ranije, samo je tab za Zajednice imao ikonu. Pored toga, dok je starija navigaciona traka bila zelena, nova navigaciona traka je bela.

WhatsApp je rekao da je “pomakao neke stvari kako bi bilo lakše pristupiti onome što vam je potrebno, kada vam je potrebno.” To ima smisla jer iako i dalje možete prelaziti između četiri sekcije prevlačenjem prsta levo ili desno po ekranu, ako želite da otvorite neki tab koji nije uzastopan, ne morate da pružite palac do vrha ekrana jer je navigaciona traka sada bliža palcu, omogućavajući vam da prelazite između tabova klikom na njihove ikone.

Ovu novu navigacionu traku smo imali na više Android uređaja u Indiji već nekoliko nedelja, ali sa zvaničnim saopštenjem, WhatsApp je sada uvodi korisnicima širom sveta. Ako je još uvek niste dobili, ažurirajte WhatsApp aplikaciju na svom Android uređaju na najnoviju verziju iz Google Play prodavnice.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU