back to top
INTERNETWhatsApp testira mogućnost upravljanja grupnim četovima trećih strana u najnovijoj beta verziji.

WhatsApp testira mogućnost upravljanja grupnim četovima trećih strana u najnovijoj beta verziji.

- Advertisement -

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, ide ka omogućavanju komunikacije između platformi, što se vidi po najnovijim funkcijama otkrivenim u njenom beta ažuriranju za Android.

Iako još uvijek nije aktivna mogućnost direktnog slanja poruka korisnicima na drugim platformama poput Telegrama ili Signala, WhatsApp postavlja osnove za budućnost u kojoj će takva interakcija biti moguća. Najnovija beta verzija, verzija 2.24.6.2, otkriva razvoj funkcije “Upravljanje četovima trećih strana”.

Ova funkcija pokriva dva ključna aspekta: kontrolu korisnika i usklađenost sa regulativama EU-a
Prvo, funkcija omogućava korisnicima da u potpunosti onemoguće uslugu interoperabilnosti četova. Ovo je u skladu sa članom 7 Digitalnog tržišnog akta (DMA) EU-a, koji naglašava kontrolu korisnika nad dijeljenjem podataka i postavkama komunikacije. Ova opcija omogućava korisnicima koji nisu zainteresovani za komunikaciju između platformi da se potpuno isključe.

Drugo, funkcija nudi detaljnu kontrolu nad tim kojim trećim aplikacijama WhatsApp može da interaguje. Ovo pruža korisnicima autonomiju i omogućava im da prilagode svoje iskustvo komunikacije. Korisnici mogu odabrati da integrišu samo sa pouzdanim servisima za razmjenu poruka, prilagođavajući svoj nivo povezanosti.

Ova sposobnost selektivnog upravljanja pristupom aplikacija trećih strana posebno je korisna. Korisnici mogu izbjeći neželjenu komunikaciju sa nepoznatim platformama, dok održavaju veze sa željenim servisima. Dodatno, onemogućavanje cele usluge pruža jasan izlazni plan korisnicima koji promijene mišljenje o komunikaciji između platformi.

- Advertisement -

Važno je napomenuti da onemogućavanje usluge dolazi sa određenim ograničenjima. Postojeći četovi trećih strana preći će u režim samo za čitanje, što znači da korisnici ne mogu slati ili primati nove poruke unutar tih razgovora. Međutim, ovi četovi ostaju dostupni unutar WhatsApp-a i mogu se obrisati po korisničkoj želji.

Iako je funkcija “Manage Third-Party Chats” trenutno u fazi razvoja, ona otvara put ka više povezanom budućnosti za korisnike WhatsApp-a. Ovaj razvoj dolazi usred napora kompanije da se prilagodi regulativama DMA-a EU-a i da zadovolji evoluirane preferencije korisnika u oblasti komunikacije između platformi. Sa više detalja očekivanih u budućim ažuriranjima, ova funkcija je spremna da značajno utiče na način na koji korisnici komuniciraju i upravljaju svojim iskustvom razmjene poruka na WhatsApp-u.

Dodatno, WhatsApp aktivno testira nove funkcije u poslednjim beta verzijama. Jedna od funkcija koja se testira je uvođenje tajnog koda za zaključane četove za WhatsApp Web, sa ciljem poboljšanja privatnosti i sigurnosti. Takođe, eksperimentišu sa novim dizajnom kartice sa statusima u najnovijoj beta verziji.

whatsapp testira mogućnost upravljanja grupnim četovima trećih strana u najnovijoj beta verziji.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU