back to top
INTERNETWhatsApp uvodi opciju zaključavanja razgovora na svim uređajima istovremeno

WhatsApp uvodi opciju zaključavanja razgovora na svim uređajima istovremeno

- Advertisement -

WhatsApp, popularna aplikacija za razmjenu poruka koja pripada Meta kompaniji, radi na novoj sigurnosnoj funkciji koja će dodatno unaprijediti privatnost korisnika. Nova funkcija će omogućiti sinhronizaciju zaključavanja razgovora na svim uređajima povezanim sa vašim nalogom.

Jednostavnije rečeno, ukoliko odlučite zaključati razgovor na svom pametnom telefonu, taj zaključak će se primjenjivati i na isti razgovor kada pristupite WhatsApp-u putem računara, tableta ili bilo kog drugog povezanog uređaja.

Ovo korisno unapređenje prvo je otkrio WABetaInfo, pouzdan izvor za WhatsApp ažuriranja. Otkriveno je u najnovijem WhatsApp beta za Android 2.24.4.14 ažuriranju, koje je dostupno za preuzimanje svim korisnicima beta testera putem Google Play prodavnice.

Prošle godine WhatsApp je uveo opciju zaključavanja pojedinačnih razgovora, a kasnije su dodali još jednu funkciju nazvanu Tajno zaključavanje, koja korisnicima omogućava postavljanje jedinstvene lozinke različite od lozinke na njihovom uređaju. Ova lozinka skriva fasciklu Zaključani razgovori, čineći je nevidljivom svima osim onima koji znaju kod.

Ipak, nedostatak ovih funkcija je što su postavke specifične za svaki uređaj. To znači da ovi zaključci moraju biti postavljeni pojedinačno na svakom uređaju – računaru i telefonu – umjesto da se automatski sinhronizuju.

- Advertisement -

Nadolazeća promjena će olakšati ovaj proces, automatski proširujući vaše sigurnosne opcije na sve platforme na kojima koristite WhatsApp.

Ovo unaprijeđeno zaključavanje razgovora će vjerovatno biti uvedeno u narednom ažuriranju WhatsApp aplikacije.

U drugim WhatsApp vijestima, kompanija nedavno je potvrdila da će omogućiti razmjenu poruka između platformi putem svog servisa. To znači da će korisnici moći slati poruke između WhatsApp-a, Telegrama ili Signala, i obrnuto. Međutim, ova funkcija će vjerovatno biti dostupna samo u evropskoj regiji.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU