back to top
INTERNETYouTube nije usporen namjerno, već problem je u Adblock ekstenziji

YouTube nije usporen namjerno, već problem je u Adblock ekstenziji

- Advertisement -

YouTube nastavlja sa svojim “ratom” protiv ad blokera, jer korisnici primjećuju da se sajt usporava kada koriste ad blockere. Reddit diskusija je puna korisnika koji se žale na probleme sa učitavanjem stranice kada su ad blockeri aktivirani.

Video na vrhu Reddit posta pokazuje da se video sa aktiviranim ad blockerom ne može učitati dovoljno brzo da bi pratio brzinu reprodukcije, dok isključivanje ad blockera odmah poboljšava učitavanje. Korisnici prijavljuju čudne probleme sa detekcijom ad blockera, poput “laganja” na YouTube-u.

YouTube koristi razne taktike kako bi naterao ljude da isključe ad blockere i pretplate se na YouTube Premium. Ranije su prikazivali iskačuće poruke koje naglašavaju kršenje uslova korišćenja YouTube-a.

Sporo učitavanje može biti greška ad blockera koji koriste Adblock Plus. Developer uBlock Origin-a kaže da je problem ograničen na Adblock Plus i njegove izmjene, te da je “netačna dijagnoza” okrivljavanje YouTube-a.

Ovo nije prvi put da se slični problemi dešavaju sa YouTube-om. Pokazivanje više iskačućih prozora i lažne tehničke probleme neće riješiti problem. Korisnici su zbunjeni zbog toga zašto YouTube prestaje raditi, sa komentarima poput “Mislio sam da nije u redu sa mojom internet konekcijom” ili planiranja ponovne instalacije Chrome-a.

- Advertisement -

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU