back to top
PAMETNI TELEFONIAndroid 15 i Doze mod - značajna ušteda baterije

Android 15 i Doze mod – značajna ušteda baterije

- Advertisement -

Na nedavnoj Google I/O konferenciji za developere, Google je predstavio nekoliko novih značajki koje će doći s Androidom 15, uključujući poboljšanja fokusirana na privatnost i sigurnost korisnika. Jedna od njih je univerzalno korisna značajka – poboljšanje trajanja baterije.

5 značajki koje čine Android 15 platformom po želji

Android 15 donosi optimizaciju Doze moda, funkcije koja već postoji u operativnom sustavu i pomaže u štednji baterije kada je telefon neaktivan. Ova optimizacija se fokusira na ubrzanje procesa prelaska u Doze mod. Prema Googleu, uređaji koji pokreću Android 15 će ući u Doze mod 50% brže nego s Androidom 14.

Doze mod radi ograničavanjem pozadinskih aktivnosti i pristupa aplikacija sistemskim resursima kada telefon ostane nekorišten duži vremenski period. To dovodi do manje iscrpljivanja baterije, posebno za aplikacije koje mogu pokretati nepotrebne pozadinske procese.

Android 15 također ima korisnu značajku za ljude koji vole surfati prije spavanja

- Advertisement -

Interni testovi u Googleu sugeriraju da bi brže aktiviranje Doze moda moglo rezultirati do tri sata dodatnog vremena pripravnosti na određenim uređajima. Važno je napomenuti da će stvarno poboljšanje možda varirati ovisno o hardveru specifičnog telefona i načinima korištenja.

2 15

Vidi još…

Promjene će se odnositi na sve uređaje koji će dobiti ažuriranje na Android 15, što znači da možemo očekivati općenito poboljšanje trajanja baterije. Osim toga, očekuje se da će se ova funkcionalnost prenijeti i na Wear OS 6, sljedeću verziju operativnog sustava za pametne satove baziranu na Androidu 15. Premda datum izlaska Wear OS 6 još nije potvrđen, očekuje se da će biti dostupan negdje sljedeće godine.

Android sada omogućuje istovremenu instalaciju dvije aplikacije

Poboljšanja Doze moda u Androidu 15 predstavljaju korak prema boljem upravljanju baterijom za korisnike Androida. Iako stvarni utjecaj može varirati, brži prijelaz u Doze mod nudi obećavajući napredak prema dužem trajanju baterije u pripravnosti.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU