back to top
PAMETNI TELEFONIHTC U24 Pro - predstavljanje zakazano za 12.06.2024.

HTC U24 Pro – predstavljanje zakazano za 12.06.2024.

- Advertisement -

HTC najavljuje lansiranje novog telefona 12. juna u 8 sati po lokalnom vremenu na Tajvanu. Kompanija je na svom Facebook profilu objavila “teaser” koji prikazuje samo bočni pogled uređaja, bez dodatnih detalja.

HTC U24 Pro – povratak legende

Međutim, već u aprilu neobjavljeni HTC U24 Pro primijećen je u Google Play konzoli, što bi mogao biti uređaj koji će HTC zvanično predstaviti sljedeće sedmice. U specifikacijama za U24 Pro otkriveno je da dolazi sa rezolucijom ekrana od 1080×2436 i da će od prvog dana koristiti Android 14. Pokreće ga Snapdragon 7 Gen 3 SoC, uparen sa 12 GB RAM-a. Također će podržavati Bluetooth 5.3.

U23 Pro je zvanično predstavljen u maju prošle godine, pa je definitivno vrijeme za njegovog nasljednika. HTC je uspio zadržati ovu liniju uprkos nedostatku novih uređaja u posljednje vrijeme. Serija U nije široko dostupna širom svijeta, već samo na odabranim tržištima.

- Advertisement -

HTC donosi tablet na tržište

Vidi još…

Unatoč ograničenoj globalnoj dostupnosti, HTC nastavlja ulagati u seriju U, što pokazuje posvećenost kompanije inovacijama na svojim ključnim tržištima. Takav pristup omogućava kompaniji HTC da se koncentriše na optimizaciju proizvoda prema specifičnim potrebama i preferencijama korisnika na tim tržištima.

HTC U23 Pro 5G predstavljen – sa 120Hz, 108MP i Snapdragon 8 Gen 1

S nestrpljenjem očekujemo zvaničnu najavu i detalje o HTC U24 Pro, koji bi mogao donijeti značajna poboljšanja u odnosu na prethodne modele. Nadamo se da će novi model imati najsavremenije funkcije koje će privući korisnike i izazvati pozitivne reakcije među tehnološkim entuzijastima.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU