back to top
INTERNETInstagram će omogućiti dodavanje razloga zahtjevu za praćenje.

Instagram će omogućiti dodavanje razloga zahtjevu za praćenje.

- Advertisement -

Instagram navodno radi na implementaciji opcije dodavanja razloga uz zahtjev za praćenje, kako bi korisnici koji vas ne poznaju mogli dobiti bolju predstavu o vama. Ovu mogućnost je otkrio Alessandro Paluzzi, poznat po otkrivanju raznih funkcija na Instagramu.

Spominje se da bi Instagram mogao omogućiti izbor između nekoliko opcija. “Izaberite razlog zašto dodajete zahtjev za praćenje. Ovo pomaže osobi da sazna ko ste”, stoji u poruci.

Trenutno nema informacija o tome kakve će tačno te opcije biti, ili da li će korisnici imati mogućnost dodavanja personalizovane poruke. Na primjer, LinkedIn omogućava korisnicima da prilikom slanja zahtjeva za povezivanje dodaju personaliziranu poruku.

Ova funkcija u razvoju dodaje se listi promjena na kojima radi Meta, kako bi zaštitio korisnike od nepoznatih osoba. Instagram je nedavno promijenio način funkcionisanja zahtjeva za DM (Direct Messages) kako bi osigurao da ljudi koji vas ne prate mogu poslati samo jedan DM zahtjev.

Kada je riječ o privatnosti, kompanija također radi na opciji isključivanja potvrda o čitanju u aplikaciji. Šef Instagrama Adam Mosseri je objavio u novembru da su počeli testirati ovu funkciju, a novi prekidač će omogućiti korisnicima da sakriju svoj status “Viđeno”.

- Advertisement -

U nedavnoj vijesti, Instagram se udružio sa kompanijom Samsung kako bi dodao podršku za Super HDR slike. Ova funkcija je podržana na novoj Galaxy S24 seriji koju je lansirao Samsung, a koja dolazi sa raznim AI funkcijama i sedam godina ažuriranja. Pored toga, Instagram radi na nizu funkcija, uključujući automatski prevedene titlove i animirane emoji-je za DM poruke.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU