back to top
PAMETNI TELEFONIiPhone 17 donosi zaslone otpornije na ogrebotine i refleksije

iPhone 17 donosi zaslone otpornije na ogrebotine i refleksije

- Advertisement -
Apple radi na novim zaslonima koji će biti otporniji na ogrebotine i refleksije. Međutim, izvori sugerišu da ovi poboljšani zasloni neće biti spremni za iPhone 16 modele, već se njihova primjena očekuje s iPhone 17 modelima.
iPhone 16 sinonim za inovaciju i estetiku – što očekivati?
Ove informacije potječu s računa Instant Digital na Weibu, koji je ranije bio pouzdan izvor informacija o nadolazećim iPhone najavama.
iPhone 16 – prikaz CAD rendera
Prema navodima, Apple je razvio opremu koja dodaje “super-čvrsti” antirefleksni sloj na zaslon iPhonea, koji je također otporniji na ogrebotine nego prethodni modeli.
Te tehnologije su nedavno predane Appleovim partnerima u opskrbnom lancu u Kini, što sugerira da neće biti spremne za lansiranje iPhonea 16 za nekoliko mjeseci. Umjesto toga, Apple cilja na njihovu integraciju s serijom iPhonea 17, koja se očekuje 2025. godine.
iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera
Apple je uložio značajna sredstva u opremu za premazivanje u Japanu, koja je zatim predana kineskom lancu opskrbe. Međutim, serija iPhonea 16 neće moći iskoristiti ove napredne zaslone. Vanjsko staklo serije iPhonea 17 bit će obloženo supertvrdim antirefleksnim slojem, što će značajno povećati otpornost na ogrebotine.
iphone 17 donosi zaslone otpornije na ogrebotine i refleksije
Trenutno, zasloni iPhonea koriste tehnologiju nazvanu Ceramic Shield, koja je prvi put predstavljena s iPhoneom 12 2020. godine. Ova tehnologija je rezultat suradnje između Applea i Corninga, koji su zajedno dobili sredstva putem Appleovog Advanced Manufacturing Fonda.
iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]
Nova poboljšanja koja se spominju u glasinama podsjećaju na Corningov Gorilla Glass Armor, koji je nedavno debitirao sa Samsung Galaxy S24 Ultra.
iphone 17 donosi zaslone otpornije na ogrebotine i refleksije
Gorilla Glass Armor smanjuje refleksiju zaslona do 75% i pruža dodatnu zaštitu od ogrebotina i ostalih oštećenja. Prema izvorima, postojeće partnerstvo između Applea i Corninga sugerira da bi se neki aspekti Gorilla Glass Armora mogli pojaviti na zaslonima iPhonea u budućnosti.
iphone 17 donosi zaslone otpornije na ogrebotine i refleksije
Unatoč potencijalnim prednostima suradnje između Applea i Corninga, trenutne glasine sugeriraju da ova poboljšanja možda neće biti dostupna do lansiranja iPhonea 17 sljedeće godine. Ovo ostavlja prostor za daljnji razvoj tehnologije i poboljšanja koja bi mogla donijeti nove inovacije u industriji pametnih telefona.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU