back to top
TutorijaliNajpopularnije su silikonske maskice za mobitele na tržištu

Najpopularnije su silikonske maskice za mobitele na tržištu

- Advertisement -

Svake godine najnoviji modeli mobilnih telefona poznatih brendova dolaze na tržište sa sve višom cijenom, danas dosežući nekoliko hiljada kuna. Osim što cijena raste, povećava se i rizik od oštećenja zbog materijala korištenih za izradu uređaja i ekrana koji se proteže od ruba do ruba. Zbog toga su zaštitne maskice za mobilni telefon važne kako bi se spriječila oštećenja i padovi, a ulaganje u ovu vrstu zaštite za cijenu od svega stotinjak kuna definitivno vrijedi.

Zašto koristiti maskicu za mobitel?

Današnji mobilni telefoni su skloniji pucanju i oštećenjima nego prije nekoliko godina. Svaki dio mobilnog telefona može biti kritično oštećen, zbog čega je važno koristiti zaštitne maskice kako biste spriječili oštećenja. S obzirom na to da se današnji mobilni telefoni temelje na velikom ekranu koji pokriva većinu prednje strane uređaja, lako može doći do pucanja stakla, koje je vrlo osjetljiv materijal. Zaštita mobilnog telefona maskicom može uštedjeti značajne iznose novca koji bi inače bili potrošeni na popravke.

Maskice nisu samo zaštita za telefon, već su važni i dodaci poput folija ili dodatnog stakla za ekran. Kako stražnja maskica ne štiti ekran, važno je koristiti kombinaciju dodatne zaštite kako biste osigurali potpunu sigurnost telefona. Osim pada, ekran se može oštetiti i prilikom nošenja telefona u džepu zajedno s drugim predmetima poput ključa.

Vrste maskica za mobitel

Postoje tri popularna modela maskica za mobilne telefone: stražnja zaštita, futrola i preklopna maskica. Prema materijalu, maskice se dijele na silikonske, plastične i kožne, pri čemu ćemo u nastavku dati detaljnije informacije o svakoj vrsti.

- Advertisement -

Stražnje maskice često su izrađene od silikona ili plastike, a glavna prednost im je što ne ometaju korištenje telefona. Mana ovih maskica je što ne štite ekran od udaraca i ogrebotina, ali se taj nedostatak može lako popraviti dodatnom zaštitom poput zaštitnog stakla.

Futrole za telefon uglavnom su pamučne ili kožne i služe kao torbica za telefon. Mobilni telefon se stavlja u futrolu i prije upotrebe se mora izvaditi. Nedostatak ovih futrola je nepraktičnost korištenja, dok je prednost gotovo nemogućnost oštećenja telefona pri padu.

Preklopne maskice su popularne među starijom populacijom i štite i kućište i ekran telefona. Jeftine preklopne maskice često popucaju prilikom pada, stoga je važno odabrati kvalitetan model. Većinom su napravljene od plastike ili kože, a nedostatak im je otežano korištenje telefona i nespretnost prilikom fotografiranja.

Maskice za mobilne telefone za ekstremne uvjete

Postoje i maskice koje pružaju potpunu zaštitu telefona, ali nisu vrlo popularne zbog svog glomaznog izgleda. Ipak, ove maskice štite telefon od udaraca, vode i drugih štetnih utjecaja, te su idealne za radnike ili osobe čiji je telefon izložen opasnostima od oštećenja.

Ako radite posao gdje je telefon često izložen udarcima ili padovima, ovakve maskice su izvrsno rješenje za zaštitu vašeg uređaja.

Koju maskicu za mobitel odabrati?

Najpopularnije i najbolje maskice su silikonske, jer prilikom pada ublažavaju udarac i čuvaju kućište telefona zbog svoje elastičnosti. Kada se kombiniraju s zaštitnim staklom za ekran, pružaju potpunu zaštitu telefona, bez otežavanja korištenja kao što je slučaj s drugim vrstama maskica.

Gdje kupiti silikonske maskice?

Silikonske maskice mogu se kupiti na mnogim mjestima gdje se prodaje oprema za mobilne telefone. Cijene su pristupačne, a dodatne uštede mogu se ostvariti kupovinom online.

Webshop Gizzmo.si je poznat po širokoj ponudi dodatne opreme za mobilne telefone po povoljnim cijenama. Također, osigurava visoku kvalitetu proizvoda te omogućuje povrat proizvoda i novca u roku od 44 dana. Besplatna dostava je osigurana za pakete vrijednosti veće od 40 eura, a asortiman obuhvaća više od 30 tisuća različitih proizvoda, od punjača do maskica, te popularni popsocket.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU