back to top
PAMETNI TELEFONIXiaomi otvorio Beta verziju Androida 15

Xiaomi otvorio Beta verziju Androida 15

- Advertisement -

Xiaomi je lansirao svoj beta program za Android 15, koji funkcioniše kao program za pregled razvijatelja. Svi vlasnici Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14 ili Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 mogu testirati Android 15.

Xiaomi je otvorio beta program za Android 15 sa dva modela.

Xiaomi je pokrenuo beta program za Android 15, samo tri mjeseca nakon što je pokrenuo sličan program za HyperOS. Slično kao i Honor, Xiaomi je ovaj beta program kategorizirao kao dio svog “Programa za pregled razvijatelja”. U objavi za podršku, Xiaomi dodaje sljedeće:

Program za pregled razvijatelja Androida 15 pruža potrebne funkcionalnosti za poboljšanje kompatibilnosti i razvoja aplikacija za sljedeću verziju Androida.

- Advertisement -

Xiaomi SUV, konkurent Tesli Modelu Y, dolazi 2025.

Međutim, čini se da tvrtka nije postavila nikakva ograničenja tko može instalirati prvu beta izgradnju Androida 15. Stoga, svako ko je otključao bootloader uređaja može to uraditi. Napomena: Xiaomi ističe:

2 32

Otključavanje bootloadera na Xiaomi HyperOS nosi razne sigurnosne rizike i može imati nepredvidive efekte na uređaj. Podnošenje zahtjeva za otključavanje znači da u potpunosti razumijete potencijalne rizike otključavanja i instaliranja te ste spremni preuzeti te rizike.

Xiaomi 15 Pro dolazi sa tri kamere od 50MP.

Trenutno su beta izgradnje Androida 15 dostupne za Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14 i Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Očekuje se da će Xiaomi uskoro otvoriti beta program za Android 15 za više uređaja.

Xiaomi Mix Flip će imati najbrže punjenje.

Molimo pogledajte objavu za podršku Xiaomija za više detalja o instalaciji i linkove za preuzimanje svake sistemske slike. Važno je napomenuti da uvijek možete vratiti uređaj na fabričke postavke i odustati od beta programa Xiaomija.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU