back to top
PAMETNI TELEFONIXiaomi uklonio popularnu funkciju iz MIUI (HyberOS) – korisnici šokirani

Xiaomi uklonio popularnu funkciju iz MIUI (HyberOS) – korisnici šokirani

- Advertisement -
Recenzija Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
U iznenadnom potezu, Xiaomi je odlučio ukloniti popularnu značajku pozadinske video reprodukcije koja je bila dostupna korisnicima putem MIUI 12, a sada više neće biti dostupna u HyperOS-u.
15 serija Xiaomija će biti skuplja u odnosu na aktuelne modele
Ova odluka kineskog brenda je razočarala korisnike koji su cijenili tu funkciju. Čini se da je uklanjanje ove značajke povezano s upozorenjem od strane Googlea, što je navelo Xiaomi da je eliminiše.
Sada je mogućnost reprodukcije videa u pozadini, s isključenim zaslonom, bila dostupna samo za premium korisnike. Ova značajka je omogućila korisnicima da lako slušaju muziku ili prate video sadržaj dok su koristili druge aplikacije ili imali isključen zaslon.
Xiaomi SU7 će biti dostupan za prodaju od 28.03.2024.
Korisnici koji su navikli na ovu značajku sada će morati pronaći alternative. Jedna opcija je pretplata na YouTube Premium, koja omogućava reprodukciju videa u pozadini bez obzira na status zaslona. To je razočaravajuća vijest za mnoge koji su uživali u slobodi korištenja ove značajke bez dodatnih troškova.
Xiaomi će postepeno ukloniti ovu značajku iz video alata s nadolazećim ažuriranjima. Kutija s alatima za video je bila hvaljena zbog svojih korisnih značajki i dodana je u MIUI 12. Međutim, sada, u najnovijoj verziji sučelja, HyperOS-u, neće biti moguće reprodukovati video s isključenim zaslonom.
Korisnicima koji su već nadogradili na MIUI 12, MIUI 13, MIUI 14 ili HyperOS (MIUI 15), važno je napomenuti da će ova funkcija biti onemogućena ako nadograde sigurnosnu aplikaciju. Xiaomi je jasno istaknuo da je ovo službeno, naglašavajući da je to neophodan korak kako bi se pridržavali pravila Googlea.
Unatoč razočaranju korisnika, važno je imati na umu da postoje alternative. Android je operativni sistem otvorenog koda, što znači da korisnici imaju mogućnost prilagođavanja sučelja prema vlastitim željama.
Uz malo istraživanja i truda, korisnici mogu pronaći načine za nadogradnju ili prilagođavanje svojih uređaja kako bi zadovoljili svoje potrebe, čak i nakon uklanjanja ove značajke od strane Xiaomija.
Na kraju, iako je ova odluka izazvala nezadovoljstvo među korisnicima, otvorenost Android platforme pruža nadu da će se pronaći alternativni načini za zadovoljavanje potreba korisnika za pozadinskom reprodukcijom videa.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU