back to top
GadgetiApple Watch Ultra 3 bez microLED ekrana

Apple Watch Ultra 3 bez microLED ekrana

- Advertisement -

Motorola Moto X50 Ultra fokus na AI i F1 brzinu

Čini se da je Appleovo željno iščekivano prebacivanje na prilagođene microLED zaslone, isprva planirano za Apple Watch Ultra, naišlo na neočekivane prepreke.

Samsung Galaxy A35 5G koštat će 379€

Nedavni problemi s dobavljačima poput ams-Osrama, zajedno s ekonomskim izazovima, navodno su uzrokovali da Apple preispita svoje planove za uvođenje microLED tehnologije na svoje proizvode, posebno Apple Watch Ultra.

cc2
n1

- Advertisement -

Prema industrijskom analitičaru Ming-Chi Kuo, Apple je odustao od značajne narudžbe microLED ekrana od austrijske tvrtke ams-Osram, za koju se spekuliralo da je povezana s nadolazećim Apple Watch Ultra 3.

Call of Duty: Warzone Mobile stiže 21.03.2024.

Iako su postojale naznake da će ams-Osram biti glavni dobavljač microLED zaslona za Watch Ultra, tvrtka je nedavno objavila da je “projekt temelj koji podupire njihovu microLED strategiju neočekivano otkazan”, što je potaknulo tvrtku da ponovno procijeni svoju microLED strategiju u javnom priopćenju.

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

Kuo ističe da je Apple možda zaključio da microLED tehnologija, iako obećavajuća, ne nudi dovoljno značajno poboljšanje da opravda visoke troškove proizvodnje.

Međutim, drugi izvori, poput Marka Gurmana iz Bloomberga, sugeriraju da bi ams-Osram mogao biti samo jedan od Appleovih dobavljača microLED-a, što implicira da nadogradnja zaslona Apple Watch Ultra možda još uvijek dolazi.

Transformacija Apple Watcha: Od modnog dodatka do spašavanja života

Appleovo interesovanje za microLED zaslone dobro je dokumentirano, budući da ova tehnologija ima potencijal za isporuku svjetlijih i energetski učinkovitijih zaslona.

Prethodne glasine su nagovještavale postupno uvođenje microLED tehnologije u Appleove proizvodne linije, počevši od Apple Watcha, s mogućim proširenjem na iPad, iPhone i MacBook.

Apple Watch Ultra 3 doći će s cijenom od 1,500$ – razlog je microLED zaslon

Međutim, sada je budućnost microLED Apple Watch Ultra neizvjesna. Ostaje pitanje da li se radi o privremenom nazadovanju ili značajnoj promjeni strategije, a to će se vjerojatno razjasniti u budućnosti.

Ova situacija ističe složenost tehnološke proizvodnje i ovisnost o lancu dobavljača. Iako je Apple poznat po svojoj inovativnosti, ponekad se suočava s izazovima koji mogu odgoditi ili čak promijeniti njihove planove.

Huawei P70 donosi Kirin 5G čip – predstavljanje za koji dan

Ipak, očekuje se da će Apple i dalje nastaviti istraživati ​​napredne tehnologije poput microLED-a kako bi poboljšao performanse svojih proizvoda i osigurao konkurentnost na tržištu.

tekst1sl2

Dok je otkazivanje projekta microLED Apple Watch Ultra sigurno izazvalo razočaranje, Apple će vjerojatno nastaviti istraživati ​​i razvijati nove tehnologije kako bi zadovoljio potrebe svojih korisnika i ostao na vrhu tržišta pametnih uređaja.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU