back to top
BiznisApple obećava minimalno 5 godina softverske podrške za iPhone 15 seriju

Apple obećava minimalno 5 godina softverske podrške za iPhone 15 seriju

- Advertisement -

Apple je dugo bio poznat po dugotrajnoj podršci za svoje iPhone uređaje, ali nikada nije službeno obećao određeni broj godina podrške. To je potpuno drugačije u svijetu Androida, gdje gotovo svi proizvođači uređaja imaju neko obećanje o softverskoj podršci, pri čemu su Google i Samsung na samom vrhu s obećanjima o sedam godina podrške za svoje vodeće modele.

Apple: Sklopivi iPhone tek 2027. godine dolazi na red

Sada je Apple, zbog novih propisa u Ujedinjenom Kraljevstvu, bio prisiljen objaviti minimalni rok podrške za svoju obitelj iPhone 15, konkretno za iPhone 15 Pro Max prikazan na donjoj slici.

Vlasnici iPhone 14 modela ne računajte na AI značajke iOS-a 18

Tvrtka se odlučila za pet godina. To je očito dve godine manje od njihovih glavnih konkurenata, ali postoji kvaka – to je minimalno što Apple obećava pružiti. Ništa ne sprječava tvrtku da ide dalje, čak i znatno dalje od pet godina, kako je to ponekad činila u prošlosti. Stoga imajte to na umu; ovo nije Apple koji kaže da će završiti podršku nakon pet godina, već da je to minimalni iznos.

- Advertisement -

Dakle, prvi put konačno imamo neke informacije od Applea o ovom pitanju, iako to nije službeno objavljeno svijetu na isti način na koji to čine proizvođači Android uređaja, te smo morali saznati na ovaj neizravan način. Ipak, to nam daje nešto čemu se možemo usidriti i s čime možemo uspoređivati konkurenciju na Androidu.

iPhone 16 Pro u usporedbi s 15 Pro – sličnosti su očite [foto]

Ova novost od Applea pruža važan referentni okvir za korisnike i industriju. Daje mogućnost usporedbe trajanja softverske podrške među vodećim igračima na tržištu pametnih telefona, što je ključno za korisnike pri donošenju informiranih odluka prilikom kupnje.


iphone 15 pro max 3

Također, postavlja temelje za buduće regulative i standardizaciju u industriji, što može značajno utjecati na tržišnu dinamiku i strategije tvrtki. Kao rezultat, korisnici će imati jasniju sliku o tome što mogu očekivati u pogledu dugovječnosti uređaja, što bi moglo utjecati na lojalnost brendu i zadovoljstvo kupaca.

Apple Watch X – renderi koji donose realnost

Dugoročno, ova promjena može potaknuti i druge proizvođače da prilagode svoje politike softverske podrške, čime bi se povećala konkurentnost i možda čak i inovacije u pružanju usluga korisnicima.


iphone 15 pro max 2

Kako tržište pametnih telefona nastavlja rasti i razvijati se, jasne i transparentne politike podrške postaju sve važnije, kako za očuvanje povjerenja korisnika, tako i za održavanje zdrave konkurencije među vodećim tehnološkim tvrtkama.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU