back to top
PAMETNI TELEFONIiPhone SE 4 će koštati 499 dolara i bit će dostupan na...

iPhone SE 4 će koštati 499 dolara i bit će dostupan na tržištu u proljeće 2025.

- Advertisement -

Upoređujući sa najboljim proračunskim 5G telefonima sa Androidom danas, Appleov iPhone SE treće generacije izgleda, pa, prilično neugodno.

Ovo je iPhone 16 – glasine su bile tačne

To je djelomično zato što govorimo o uređaju koji je već više od dvije godine star, a možda i više zato što je ovaj 4,7-inčni model bio zastario već pri lansiranju, sa okvirima ekrana koji su izgledali kao da su iz 2016. godine.

Apple iPhone SE 4 – Notch, OLED ekran, Face ID – kada će biti dostupan?

Kao najpristupačniji iPhone koji se još uvijek zvanično prodaje od strane proizvođača, ovaj model ostaje iznenađujuće popularan, ali je očigledno da će se to promijeniti kada njegov nasljednik neizbježno izađe na tržište. Nažalost, prema najnovijim očekivanjima najpouzdanijih izvora iz industrije, iPhone SE 4 neće biti objavljen ove godine.

- Advertisement -

Svijetla strana je ta što Apple ima malo dodatnog vremena za rad na poboljšanjima koja su već veća nego što su neki mogli zamisliti, a prema novim glasinama, ti impresivni nadogradni neće previše povećati cijenu.

iPhone SE 4 – sličan iPhoneu 14 sa USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Iako je definitivno prerano proglašavati smrt proračunskih Android uređaja, iPhone SE (2025) s dizajnom nadahnutim iPhoneom 14 po cijeni od 429 dolara zvuči gotovo nemoguće nadmašiti u pogledu vrijednosti za novac.


3 10

Pomenimo da 429 dolara tačno košta iPhone SE (2022) od 64 GB u 2024. godini, i iako bi Apple mogao ne uspjeti u svom cilju da zadrži cijenu nasljednika ovog modela nepromijenjenom, povećanje od više od 10 posto je navodno malo vjerovatno.

Ovo je maskica za iPhone SE 4

To barem tvrdi izvor na društvenim mrežama poznat kao Revegnus, čiji je glavni račun na X-u nedavno suspendiran, izgubivši sve pratitelje prije nego što je započeo ispočetka pod novim korisničkim imenom.


2 1

Ovo definitivno nije tako pouzdan industrijski insajder kao što su Mark Gurman, Ming-Chi Kuo ili Evan Blass, ali mnoge ugledne publikacije čini se (oprezno) vjeruju ovom predviđanju, kao i drugima sada izbrisanim računima.

iPhone 16 Pro Max sa najvećim kapacitetom baterije

Vraćajući se na samu glasinu, čini se da trenutno najgori mogući scenarij predviđa početnu cijenu od oko 499 dolara za iPhone SE 4 sljedeće godine. To bi i dalje bilo iznimno povoljno za značajno veći i privlačniji uređaj od iPhonea SE 3, čineći ga prilično teškim za konkurenciju poput Googleovog Pixela 8a (i pretpostavljeno Pixela 9a) u borbi za vašu ljubav i teško zarađeni novac.

Prvobitno se špekulisalo da će biti objavljen 2024. godine (a neki posebno nestrpljivi i neupućeni leak-eri spominjali su čak i 2023.), četvrta generacija iPhonea SE sada se široko očekuje da će se pojaviti na proljeće 2025. godine s tehnologijom Face ID među mnogim ključnim nadogradnjama.

iPhone 17 Slim će biti skuplji u odnosu na Pro Max

Kao i “obični” iPhone 14, očekuje se da će ovaj model biti 6,1-inčni s prilično velikim zarezom, prema mišljenju više insajdera, iako se ispod haube očekuje da će se pobrinuti za vaše svakodnevne zadatke i operacije procesor noviji od A15 Bionic.

Naravno, Apple će vjerovatno zadržati svoje najnovije Pro uređaje odvojeno od svoje sljedeće generacije srednje klase, što gotovo sigurno znači da će ovdje biti upotrijebljen SoC A16 Bionic.

iPhone 16 Pro Max izgleda moćnije od 15 Pro Max

Nevjerojatno je i to što se iPhone SE 4 također šuška da će prihvatiti vrhunsku OLED tehnologiju zaslona umjesto da nastavi koristiti inferiorni LCD panel. Ne iznenađuje (s obzirom na to u kojoj smo godini), očekuje se da će USB Type-C port biti dio proračunski prihvatljivog paketa za 2025. godinu, zajedno s Wi-Fi 6 povezivošću, podrškom za Bluetooth 5.3 i, nažalost, bez priključka za slušalice ili utora za microSD karticu.

 

Budući da Apple mora smanjiti neke troškove kako bi uklopio sljedeći veliki iPhone SE negdje između 429 i 499 dolara, taj 6,1-inčni OLED zaslon će vjerojatno zadržati sposobnosti osvježavanja od 60Hz, a stražnja kamera će ponovno biti jedna 12MP jedinica.

iPhone 16 serija na tržište će u rujnu – očekivano

Veličina baterije i brzine punjenja trebale bi se u velikoj mjeri podudarati s onim što iPhone 14 nudi u istim odjelima, iako je još uvijek prerano uzimati tak
Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU