back to top
TutorijaliKloniranje diska kao sjajna preventivna metoda

Kloniranje diska kao sjajna preventivna metoda

- Advertisement -

Računala su danas neizostavan alat za mnoge ljude u poslovne ili privatne svrhe. Sve više se koriste performantni modeli računala za obavljanje različitih vrsta poslova. Performanse računala variraju ovisno o ugrađenim komponentama, pri čemu je disk jedna od važnih komponenti. Pored tradicionalnog HDD diska, sve više se koristi i SSD disk kao efikasna alternativa.

U slučaju kupovine novog računala i želje za prebacivanjem podataka sa starog diska na novi, preporučuje se kloniranje diska kao metoda za efikasno obavljanje te aktivnosti.

Osnovna namjena kloniranja diska

Kloniranje diska omogućuje prenos svih podataka, postavki i instaliranih programa sa jednog diska na drugi. Za razliku od običnog kopiranja podataka, kloniranje omogućuje prenos i podešavanja programa i postavki, što je od koristi u mnogim situacijama.

Osobe koje su doživjele gubitak podataka iz SSD diska ili često mijenjaju diskove i instaliraju programe znaju koliko je vremena potrebno za ponovno postavljanje svih podataka. Kloniranje diska je idealno rješenje za takve situacije.

- Advertisement -

Prevenirajte potencijalni gubitak podataka

Gubljenje podataka može biti stresna situacija za svakog korisnika. Kloniranje diska je jedna od metoda koja može pomoći u sprečavanju gubitka podataka. Ovaj proces uključuje tri koraka: kreiranje kopije diska, spremanje kopije na sigurno mjesto i vraćanje kopije na novi disk u slučaju kvara.

Redovno ažuriranje kopije diska je neophodno kako bi se osigurala svježina podataka i postavki.

Softver za manipulaciju diskovima

Postoje razni softveri na tržištu za kloniranje diskova i spašavanje podataka. Besplatni softveri su dostupni, ali njihove mogućnosti su ograničene. Ipak, većina besplatnih programa omogućuje uspješno kloniranje diskova.

Pratite upute za softver koji koristite kako biste obavili proces kloniranja diska bez problema.

Pomoć profesionalnih informatičkih tvrtki

Ako se ne osjećate dovoljno sigurno u provođenju procesa kloniranja diska, uvijek možete potražiti pomoć profesionalnih tvrtki koje pružaju te usluge uz određenu naknadu. Osim kloniranja diska, ove tvrtke često pružaju i druge specijalizirane usluge poput spašavanja podataka iz SSD diska.

Za korisnike koji nisu sigurni u svoje sposobnosti ili žele garanciju sigurnog povratka podataka, profesionalne informatičke tvrtke su odlično rješenje.

Traženo spašavanje podataka iz SSD diska

Ako dođe do kvara SSD diska i gubitka podataka, spašavanje podataka je moguće, ali ne uvijek garantira povrat svih podataka. Softverski kvarovi su lakši za rješavanje, dok hardverski kvarovi zahtijevaju specijalizirane alate i usluge za povrat podataka.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU