back to top
PAMETNI TELEFONIOffone - "minimalistički pametni telefon" - itportal.ba

Offone – “minimalistički pametni telefon” – itportal.ba

- Advertisement -

Offone je konceptualiziran kao minimalistički pametni telefon sa e-ink zaslonom, potpuno bez kamera i aplikacija za društvene medije koje odvlače pažnju. Umjesto toga, uređaj treba imati samo osnovne funkcije, od telefoniranja do aplikacija za navigaciju.

Koncept Offonea je prvi put najavljen 2016. godine, ali je razvoj zaustavljen 2022. nakon raspuštanja tima koji stoji iza startupa. Ipak, ovaj koncept i dalje zaslužuje pažnju s obzirom na lansiranje sličnih pametnih telefona poput Minimal Phone-a.

Ideja je bila vrlo jednostavna – Offone je bio koncipiran kao pametni telefon za minimaliste koji ne bi imao nepotrebne funkcije, s jednostavnim kućištem izrađenim pomoću 3D printera i e-ink zaslonom osjetljivim na dodir koji prikazuje isključivo crno-bijeli sadržaj.

Kamere i trgovine aplikacija nisu dio ovog uređaja. Umjesto toga, fokus je stavljen na osnovne značajke mobilnog telefona poput telefoniranja, SMS poruka, e-pošte i navigacije.

- Advertisement -


2 13

Štedljivi e-ink zaslon nije samo jamčio izuzetno dugotrajan rad baterije, već i odličnu čitljivost na direktnom sunčevom svjetlu. Pozadinsko osvjetljenje je omogućilo korištenje uređaja i noću, bez plave svjetlosti, čineći zaslon posebno ugodnim za oči. Barem jedan prototip nije imao priključke, što znači da je punjenje bilo bežično, a slušalice su se mogle koristiti samo putem Bluetootha.

Trenutno nije jasno hoće li Offone ikada doći na tržište, jer nema konkretnih planova za lansiranje, a osnivač opisuje projekt Offone kao “neuspješan startup”. Budući da hardver nije u potpunosti razvijen, specifikacije nisu konačne.


3 8

Unatoč tome, ovaj koncept pokazuje kako bi mogao izgledati suvremeni, minimalistički drugi pametni telefon koji se ne temelji na retro dizajnu poput Nokije 3210 4G.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU