back to top
PAMETNI TELEFONIOvo je (navodno) Sony Xperia Ace IV - kompakt koji će doći...

Ovo je (navodno) Sony Xperia Ace IV – kompakt koji će doći na globalno tržište

- Advertisement -

Rasprave o navodnom novom modelu Sonyjevog pametnog telefona, Sony Xperia Ace IV, ponovno su se pojavile na društvenim mrežama nakon što je podijeljen render nepoznatog uređaja.

Sony Xperia 1 VI na tržište će 17.05.2024. s cijenom od 1.143€

Neki komentatori već su spekulirali da bi to mogao biti Xperia Ace IV, iako Sony nije službeno potvrdio postojanje ovog modela. Sony Xperia Ace III lansiran je 2022. godine kao pristupačan i kompaktan pametni telefon namijenjen japanskom tržištu, ali od tada nije bilo službenih informacija o nasljedniku.

- Advertisement -

Rasprava o kompaktnom Sony Xperia Ace IV modelu privremeno je utihnula nakon niza glasina koje su krajem 2022. i početkom 2023. godine sugerirale moguću pripremu ovog telefona za globalno tržište.

Sony Xperia 1 VI i 10 VI – novi zaštitnici modula kamere

Međutim, nije bilo jasno postoji li uopće taj model, sve dok se na platformi X nije pojavio render za koji se tvrdi da prikazuje Xperia Ace IV. Iako render može izgledati uvjerljivo, postoji detalj na slici koji bi mogao sugerirati da je riječ o lažnom prikazu.


1 60

Unatoč tome što pojedini komentatori na društvenim mrežama spominju Xperia Ace IV kao nadolazeći uređaj, postoje indicije da je Sony vrlo oprezan s lansiranjem novih modela pametnih telefona zbog zahtjevne tržišne klime.

Sony Xperia 1 VI – više sličnosti nego različitosti (CAD renderi)

Iako bi globalno tržište možda imalo interes za pristupačan i kompaktan Xperia pametni telefon, ta niša je vjerojatno relativno mala. Trenutno, Sonyjev model Xperia 5 V smatra se “kompaktnim”, iako je njegova cijena visoka.

Sony Xperia 5 V dobila Android 14 nadogradnju

Vidi još i…


1 30

Render koji je procurio prikazuje bijeli telefon s oznakama “Sony” i “Xperia” te jednom kamerom smještenom iznad bljeskalice u obliku tablete. No, dizajn navodnog Xperia Ace IV, s omjerom 21:9, visokim i uskim oblikom, čini se kontradiktornim u usporedbi s trenutnim glasinama o Sonyjevim planovima za buduće modele.

Sony Xperia 1 VI pozira unutar zaštitnih maski

Na primjer, najnoviji model Xperia 1 VI za 2024. godinu navodno će imati omjer slike od 19,5:9, dok Xperia Ace III ima omjer od 18,7:9. Bilo bi neobično da Sony napusti omjer 21:9 za svoj vodeći model Xperia 1 i zatim ga odabere za običan kompaktni model poput serije Ace.

Sony Xperia ACE III – „Compact” za Japance

Očito je da bi Sony mogao istraživati različite dizajne i specifikacije za svoje buduće modele, no do službenih objava, sve što se može učiniti je nagađati na temelju dostupnih rendera i glasina. U takvoj situaciji, zajednica korisnika i ljubitelja tehnologije ostaje u očekivanju jasnijih informacija o budućnosti Sonyjevih kompaktnih pametnih telefona.

Izvor: ( preporucamo.com / itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU