back to top
ZANIMLJIVOSTIRimac Concept One od 2410 kockica: Bosanska verzija

Rimac Concept One od 2410 kockica: Bosanska verzija

- Advertisement -

Vibor Cavor iz Hrvatske napravio je automobil Rimac Concept One, koji je izgrađen od 2410 kockica

Rimac Concept One od Lego kockica rađen je dva-tri mjeseca. Vibor je napravio i 3D model na kompjuteru, pri čemu ističe da mu je najteže bilo izraditi haubu automobila.

„Rekao sam odmah na početku, ako mi taj prednji dio ne uspije, ništa od svega. Cijeli taj prednji dio se otvara. Ja radim modele gdje sva funkcionalnost mora biti riješena. Bilo je teško naći fotografije Rimčevog Concepta iznutra. Jedva sam ih uspio naći“, rekao je za index.hr.

Concept One je napravio iz glave, gledajući slike koje je našao. Morao ga je raskopati kako bih napravio 3D model na kompjuteru. Na njegovom modelu se može pritisnuti jedna kockicu koja izbacuje sklop baterije i motora.

Projekat je rađen za Lego Ideas, na kojem obožavatelji mogu pokazati svoje kreacije. Da bi ušao u finalni krug u kojem žiri bira koji set od obožavaoca ide u prodaju, morao je da dobije deset hiljada glasova. Njegov projekat nije prošao pa ga je prijatelj uputio na kinesku kompaniju, koja je konkurencija Legu. Napravio je 3D model automobila i instrukcije za njega.

automobil rimac concept one
Automobil Concept One (Foto: Vibor Cavor)

Trenutno radi na nekim svojim konceptima i ističe da je to dosta teško, ali ga veseli.

- Advertisement -

„Ako imate model koji hoćete da kopirate, trebalo bi da se poštuju svi elemente na njemu. Kad radite nešto svoje, nikad niste potpuno zadovoljni“ , zaključio je.

Izvor: ( it-mixer.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU