back to top
BiznisSamsung razvija superbrzu UFS 5.0 memoriju

Samsung razvija superbrzu UFS 5.0 memoriju

- Advertisement -

Prošlo je nekoliko godina otkako je Samsung Semiconductor prvi put najavio UFS 4.0 trajnu memoriju za mobilne uređaje. Od tada, ova tehnologija je postala standardna za neke od najpopularnijih uređaja na tržištu.

Samsung Galaxy Z Fold6 u svojoj “jeftinijoj” inačici mogao bi uzburkati tržište

To vrijedi i za Galaxy S23, inovativne sklopive telefone iz 2023. godine te najnoviju liniju Galaxy S24.

Nedavno otkriveni planovi Samsung Semiconductora na platformi Weixin otkrivaju da tvrtka intenzivno radi na razvoju sljedeće generacije UFS (Universal Flash Storage) rješenja.

Samsung OneUI 6.1 donosi mnoštvo toga za flagship modele 2023. godine

- Advertisement -

Prema ovim planovima, Samsung planira predstaviti UFS 4.0 4-lane tehnologiju sljedeće godine prije nego što pređe na još napredniju UFS 5.0 tehnologiju 2027. godine.

UFS 4.0 4-lane tehnologija predstavlja značajan skok u performansama u odnosu na prethodne generacije. Očekuje se da će ova tehnologija udvostručiti brzinu čitanja s oko 4GB/s na impresivnih 8GB/s.

Samsung rješava problem “tamnih fotografija” na Galaxy S24 Ultra modelu

S druge strane, UFS 5.0, koja bi trebala biti dostupna 2027. godine, mogla bi podići brzine iznad 10 GB/s, otvarajući put za još naprednije aplikacije i funkcionalnosti.

Samsung Semiconductor je također najavio da će masovna proizvodnja UFS 4.0 4-lane rješenja započeti prije 2025. godine. Naglasak je stavljen na činjenicu da ova memorija kombinira dva UFS kontrolera kako bi se postigla veća sekvencijalna brzina čitanja.

Samsung Galaxy S25 imati će 6,36″ zaslon

Ovo unapređenje će imati značajan utjecaj na performanse uređaja, posebno u pogledu vremena učitavanja i izvedbe aplikacija temeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Iako detalji o tome koji će Galaxy uređaji prvi koristiti UFS 4.0 4-lane nisu još uvijek poznati, spekulira se da bi to mogla biti serija Galaxy S25. Nadalje, predviđa se da će UFS 5.0 debitirati uz buduću liniju Galaxy S27 nekoliko godina kasnije.

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

Samsung već planira implementirati napredne značajke temeljene na umjetnoj inteligenciji u svoje sljedeće generacije uređaja. Neki od ovih alata mogli bi biti dostupni putem plaćenih modela.

S obzirom na ovaj plan UFS-a, predviđa se da će nadolazeći Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6 također koristiti UFS 4.0 tehnologiju, s obzirom na to da UFS 4.0 4-lane još uvijek neće biti dostupan u masovnoj proizvodnji do tog vremena.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

ova najava Samsung Semiconductor-a označava važan korak u razvoju tehnologije mobilne memorije. Napredak u UFS tehnologiji ne samo da će poboljšati performanse uređaja već će i omogućiti novu generaciju aplikacija temeljenih na umjetnoj inteligenciji koje će raditi učinkovitije i brže nego ikad prije.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU