back to top
PAMETNI TELEFONISnapdragon 8 Gen 4 i brzo rastuća cijena

Snapdragon 8 Gen 4 i brzo rastuća cijena

- Advertisement -

Qualcomm se priprema za značajnu tranziciju s nadolazećim Snapdragonom 8 Gen 4, koji će biti službeno predstavljen u listopadu. Novi SoC sadržavat će interne dizajne CPU-a s prilagođenim jezgrama Oryon.

Snapdragon 8 Gen 4 i sva njegova moć

Međutim, pomak prema neovisnosti može imati svoju cijenu za proizvođače pametnih telefona. Slično Appleovim M-serijama čipova, za Snapdragon 8 Gen 4 se nagađa da će koristiti TSMC-ov napredni 3nm proces (N3E).

To će biti prvi put da Qualcomm koristi tehnologiju 3nm za svoje SoC-ove, a iako bi to trebalo omogućiti poboljšane performanse i učinkovitost, to će dovesti do viših troškova proizvodnje.

Snapdragon 8 Gen 4 prvo stiže na ove mobitele

- Advertisement -

To je prema informacijama s Weiba od informatora Digital Chat Station, koji je nedavno otkrio da je cijena pločica za Snapdragon 8 Gen 4 porasla, što će izravno utjecati na konačnu cijenu SoC-a.


tekst4naslovna1

Taj porast cijena ne bi bio potpuno iznenađujući. Qualcomm je ranije nagovijestio višu cjenovnu točku za Snapdragon 8 Gen 4 zbog usvajanja jezgara Oryon. Taj porast cijena mogao bi imati domino efekt na tržište pametnih telefona. S skupljim čipom, proizvođači telefona morat će pažljivo razmotriti ukupne konfiguracije svojih uređaja kako bi zadržali konkurentno cijenjenje.

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

Na primjer, prošlogodišnji Redmi K70 Pro, pokretan Snapdragonom 8 Gen 3, bio je jedan od najpristupačnijih flagshipa. Međutim, s skupljim Snapdragonom 8 Gen 4, postizanje slične cjenovne točke za njegova nasljednika moglo bi biti izazovno za tvrtke poput Xiaomija.


2 7

Vrijedi napomenuti da čak ni Snapdragon 8 Gen 3 nije bio jeftin za proizvođače, a prema izvještajima stajao je oko 200 dolara po jedinici. Daljnje povećanje cijene za Gen 4 moglo bi staviti proizvođače telefona u tešku poziciju, prisiljavajući ih da biraju između žrtvovanja svojih marži profita ili potencijalnog povećanja krajnje cijene za potrošače.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU