back to top
BiznisAndroid 15 omogućava slanje poruka putem satelitske komunikacije

Android 15 omogućava slanje poruka putem satelitske komunikacije

- Advertisement -

Nadolazeći mobilni operativni sustav tvrtke Google, Android 15, najavljuje revoluciju u načinu komunikacije putem tekstualnih poruka putem satelitskog povezivanja.

Xiaomi 15 serija će biti skuplja u usporedbi s trenutnim modelima

Ovaj tehnološki napredak, otkriven od strane Mishaal Rahmana iz Android Authorityja prilikom pregleda najnovije beta verzije Androida 14, označava velik napredak u svijetu mobilnih uređaja.

1 13

U nedavnoj beta verziji Androida 14, Google je uveo inovativnu značajku pod nazivom “Satellite Messaging”. Prema informacijama dostupnim na ovoj stranici, korisnici s odgovarajućim mobilnim računima uskoro bi mogli slati i primati tekstualne poruke putem satelita. Poseban naglasak stavlja se na proširenje dostupnosti komunikacije, čak i u područjima s ograničenom mobilnom infrastrukturom.

- Advertisement -

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Na beta stranici nalazi se gumb koji omogućava korisnicima da se registruju za ovu značajku čim postane dostupna. Iako pružatelj usluga nije izravno naveden na beta stranici, odredište koje se otvara nakon klika na gumb “Više” upućuje na T-Mobile.

3 73 7

Ova naznaka sugerira da bi T-Mobile mogao biti jedan od ključnih pružatelja ove značajke u Androidu 15. Partnerstvo između T-Mobilea i SpaceX-a, koji je poznat po lansiranju satelita za poboljšanje mobilne povezanosti, dodatno potvrđuje izvedivost ove pretpostavke.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Izvjesno je da će Googleova Satellite Messaging značajka koristiti tehnologiju koju je SpaceX već implementirao putem svojih satelita “Direct to Call”, sposobnih za komunikaciju s LTE telefonima. Ova integracija jamči visoku razinu pouzdanosti i učinkovitosti u prijenosu podataka.


3 4

… (nastavak teksta)

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU