back to top
BiznisSony Xperia 1 VI - novi izgled sa važnim promjenama

Sony Xperia 1 VI – novi izgled sa važnim promjenama

- Advertisement -

Sonyjev dizajnerski jezik za pametne telefone, iako često kritiziran, demonstrira dosljednost tijekom proteklih godina. Iako možda nije privlačio masovnu pozornost kao neki konkurentni modeli, Sony se usudio ostati vjeran svojem prepoznatljivom stilu. Međutim, najnovije informacije sugeriraju da će sljedeća iteracija njihovog flagship modela, Xperia 1 VI, doživjeti značajne promjene.

Sony Xperia 1 VI: Otkrivena moćna 48MP trostruka kamera

Prva značajna promjena odnosi se na ekran. Sony je bio jedina tvrtka koja je uporno gurala 4K rezoluciju na pametne telefone, no čini se da će odustati od toga u nadolazećem modelu.

Lijevo je Sony Xperia 1 V, dok je desno Sony Xperia 1 VI

Ovaj potez može se smatrati razumnim s obzirom na to da većina vodećih konkurentnih uređaja ne nudi 4K zaslone, a potražnja za njima nije bila značajna. Ovo odustajanje od 4K ekrana sugerira da Sony želi usmjeriti svoje resurse na druge aspekte pametnog telefona koji su važniji za prosječnog korisnika.

- Advertisement -

Sony na CES-u 2024. predstavlja prototip Afeele

Druga bitna promjena odnosi se na omjer slike. Xperia 1 VI navodno će napustiti visoki kinematografski omjer slike 21:9 u korist standardnijeg omjera 19,5:9.


2 15
Lijevo je Sony Xperia 1 V, dok je desno Sony Xperia 1 VI

Ova promjena implicira da će telefon biti kraći i širi, što može poboljšati ergonomiju i praktičnost korištenja. Iako su se neki možda divili kinematografskom iskustvu na Xperia uređajima, čini se da je Sony odlučio pratiti trendove većine drugih proizvođača kako bi poboljšao korisničko iskustvo i privukao širu publiku.

Sony Xperia 5 V dobila Android 14 nadogradnju

Ove promjene, iako su iznenađujuće za neke, mogu se smatrati logičnim koracima za Sony. Svjesni su oni potrebe tržišta i prilagođavaju svoje proizvode prema tome.


1 57

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU