back to top
INTERNETTikTok sada želi biti YouTube, testira 60-minutne video uploade

TikTok sada želi biti YouTube, testira 60-minutne video uploade

- Advertisement -

TikTok trenutno testira mogućnost postavljanja video zapisa u trajanju od 60 minuta, u svom neprekidnom nastojanju da postane sličniji YouTube-u. Ova funkcija je trenutno dostupna ograničenom broju korisnika u “odabranim tržištima”, kako je kompanija rekla za TechCrunch.

Trenutno nema neposrednih planova da se ova funkcija široko dostupna, ali ideja je jasna – sa sadržajem dužeg formata, TikTok može privući neke YouTube gledaoce, pored svoje uobičajene publike koja traži kratke video zapise za pregledavanje.

Na početku, TikTok je imao ograničenje od 15 minuta za postavljanje (slično kao što je YouTube imao ranije), ali ovo se postepeno povećavalo tokom proteklih godina. TikTok kaže da često dobija povratne informacije od kreatora koji žele više vremena za stvari kao što su demonstracije kuvanja, tutorijali za lepotu, obrazovni planovi, komične skečeve i slično. Dakle, ovo je njihov odgovor na te zahteve.

Prema rečima kompanije, cilj povećanja vremenskog ograničenja je da se kreatorima pruži prilika da eksperimentišu sa novim ili proširenim vrstama sadržaja koji inače ne bi bili mogući – ili bi bili nezgodni za gledanje ako je potrebno proći kroz više video zapisa.

Ovo takođe otvara mogućnost za postavljanje celih epizoda TV emisija na platformu – prošle godine je Peacock učinio prvu epizodu jedne emisije dostupnom na TikToku, ali je bila podeljena u pet delova. Ako se nešto slično desi ponovo, neće biti potrebno prolaziti kroz iste prepreke.

- Advertisement -

TikTok je takođe testirao horizontalni mod punog ekrana sa sličicama za pregledavanje videa, kako bi upotpunio svoju transformaciju u YouTube stilu.

Izvor: ( www.itvesti.info / itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU