back to top
INTERNETYouTube sada prikazuje praznu stranicu kada niste prijavljeni.

YouTube sada prikazuje praznu stranicu kada niste prijavljeni.

- Advertisement -

YouTube, platforma za dijeljenje video zapisa koju svakodnevno koristi milijarde ljudi širom svijeta, sada prikazuje praznu stranicu korisnicima koji nisu prijavljeni na svoje Google naloge. Do sada je početna stranica YouTube-a često bila ispunjena preporukama video zapisa na osnovu lokalne istorije korisnika.

Ako se odjavite iz svog glavnog pretraživača, koristite pretraživač u kojem niste prijavljeni na YouTube ili koristite režim inkognito, veb stranica će prikazati poruku koja kaže “Pokušajte pretragu da biste počeli. Počnite da gledate video zapise kako biste nam pomogli da izgradimo niz video zapisa koje ćete voljeti”, kako možete vidjeti na slici ispod.

Ovo je prvi put primijetio Bleeping Computer, i još uvijek nije jasno kada je i da li je YouTube napravio ovu promjenu. Izvještaj također tvrdi da YouTube nije prikazivao preporuke na različitim računarima i da su neki korisnici koji su bili prijavljeni i obrisali svoju pretragu i istoriju gledanja dobijali istu poruku.

Također smo testirali da li YouTube prestaje da prikazuje preporuke video zapisa u režimu inkognito ili kada ste odjavljeni i možemo potvrditi da početna stranica sada prikazuje samo pomenutu poruku.

Međutim, ovo nije prvi put da YouTube prestaje da prikazuje preporuke korisnicima koji nisu prijavljeni ili su isključili svoju istoriju gledanja. U avgustu prošle godine, kompanija je sprovela ovu promjenu za neke korisnike, ali je brzo povukla odluku nakon negativnih reakcija korisnika.

- Advertisement -

Iako promjena možda neće biti dobrodošla korisnicima YouTube-a koji ne žele da Google vidi što gledaju, može biti blagoslov za one koji nisu smatrali da su nasumične preporuke korisne. Osim toga, ovo može omogućiti korisnicima da sami izgrade svoje lokalne preporuke video zapisa od nule.

youtube sada prikazuje praznu stranicu kada niste prijavljeni.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU