back to top
TutorijaliDvije kategorije domena sa oznakom .hr

Dvije kategorije domena sa oznakom .hr

- Advertisement -

Postoje različite vrste domena, ali se generalno mogu podijeliti na globalne i nacionalne. Globalne domene su najčešće i odlične su za one koji žele da njihovo poslovanje ili web stranice budu usmjerene ka globalnom tržištu. Najpoznatija globalna domena je com ekstenzija. Ako planirate da vaše web stranice budu usmjerene ka domaćem tržištu i posjetiteljima, onda je nacionalna domena odličan izbor. Svaka država ima svoju nacionalnu domenu koja se može prepoznati po ekstenziji. Na primjer, za Hrvatsku je to hr domena.

Hrvatska nacionalna domena

Hrvatska nacionalna domena, poznata kao hr domena, prepoznatljiva je po skraćenici hr. Carnet je organizacija koja upravlja hrvatskom nacionalnom domenom od 1993.g. Hr domena je dostupna kao besplatna i naplatna.

hr domena

Besplatna hr domena

Besplatna hr domena je dostupna osobama koje obavljaju registriranu djelatnost u Hrvatskoj. Možete imati samo jednu besplatnu hr domenu, a naziv mora slijediti određena pravila.

youtube video

- Advertisement -

Registracija besplatne hr domene

Besplatnu hr domenu možete registrirati preko web stranice https://domene.hr/portal/register/hr. Morate unijeti podatke i dostaviti potrebne dokumente. Nakon toga, možete odabrati naziv domene i registrirati je.

Naplatna hr domena

Naplatna hr domena zahtijeva plaćanje, ali omogućava registraciju više domena bez ograničenja u odabiru naziva.

Registracija naplatne hr domene

Registracija naplatne hr domene slična je registraciji globalnih domena. Morate odabrati registrara i pratiti postupak na njihovoj web stranici.

Hr domena može vam pomoći da privučete domaće posjetitelje, stoga razmotrite sve opcije koje vam stoje na raspolaganju.

Ako vam je potrebna nova tinta za printer Canon, pročitajte članak na tu temu prateći link.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU