back to top
ZANIMLJIVOSTIKakvu tajnu kriju niz brojeva 14643 na društvenim mrežama?

Kakvu tajnu kriju niz brojeva 14643 na društvenim mrežama?

- Advertisement -

Zagonetni niz brojeva „14643“ s vremena na vrijeme se pojavi na WhatsApp-u, TikToku i ostalim društvenim mrežama

Ako ste u posljednje vrijeme listali TikTok, možda ste naišli na misteriozni niz brojeva „14643“. Iako može da izgleda kao nasumični skup cifara, on zapravo ima posebno značenje u svijetu društvenih medija.

Iako možda ne izgledaju povezani na prvi pogled, ima više smisla kada znate da svaki broj odgovara broju slova u svakoj riječi. Na primjer, na engleskom „I will always love you“ = „I“ jedno slovo, „will“ je četiri slova, „always“ ima šest slova, „love“ četiri slova i „you“ tri slova.

U prevodu znači “Uvijek ću te voljeti” i često se koristi u tekućim vezama, ali se može koristiti i kada se veza završi. Iako neki mogu tvrditi da upotreba skraćenica poput 14643 može biti manje iskrena od stvarnog izgovaranja ili kucanja „volim te“, ipak može imati posebno značenje za one koji ga koriste.

Upotreba brojeva za izražavanje ljubavi počela je krajem 19. vijeka. Ljudi su povezivali uzorak svjetionika koji je bljesnuo jednom, zatim četiri puta, pa tri puta, sa frazom „Volim te“. Ovaj obrazac inspirisao je skraćenicu „143„, koja se obično koristi u tekstu i slengu za chat sa značenjem „volim te“.

Vremenom su se pojavile varijacije broja 143. Možete vidjeti varijaciju „1437“ na TikToku, a koje ima gotovo isto značenje. Ono znači „Volim te zauvijek“ („I love you forever„) i vjerojatno ćete ga vidjeti u sličnom kontekstu kao 14643.

- Advertisement -

U današnjem digitalnom dobu, gdje se komunikacija često odvija putem teksta i društvenih medija, korišćenje skraćenica poput 14643 postalo je uobičajen način za izražavanje snažnih osjećaja ljubavi i privrženosti nekome posebnom u vašem životu.

Pomoću različitih numeričkih kodova mladi pojednostavljuju komunikaciju na društvenim mrežama.

Numerološko i duhovno značenje

Ako ste zainteresovani za numerologiju, možda ćete biti znatiželjni o značenju broja 14643. U numerologiji se značenje broja često izvodi iz zbira njegovih cifara. U slučaju 14643, zbir njegovih je 18, koji se dalje može svesti na broj 9.

Broj 9 se često povezuje s duhovnim prosvjetljenjem, završetkom i humanitarnošću. Takođe se smatra moćnim brojem u numerologiji, koji predstavlja vođstvo, mudrost i unutrašnju snagu.

Pored numerološkog značaja, 14643 ima i duhovno značenje. Neki vjeruju da je ovaj broj simbol bezuslovne ljubavi i odanosti. Smatra se da predstavlja ideju da nekoga volite zauvijek, bez obzira šta se desi.

Ako stalno viđate broj 14643, to može biti znak da se morate fokusirati na svoje veze i ljude koje volite. To bi takođe mogao biti podsjetnik da ostanete posvećeni svojim ciljevima i da ostanete vjerni sebi.

Sve u svemu, značenje 14643 u numerologiji i duhovnosti je snaga, ljubav i predanost. Bez obzira vjerujete li u moć brojeva ili ne, ne može se poreći da ovaj broj ima određenu mističnost i privlačnost koja spaja ljude.

(IT mixer)

Izvor: ( it-mixer.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU