back to top
BiznisMeta uvodi "Zajednice" na Messengeru - ne, to nisu grupe

Meta uvodi “Zajednice” na Messengeru – ne, to nisu grupe

- Advertisement -

Meta je tiho uvela Zajednice na Facebook Messengeru, nakon što je u 2022. godini predstavila Zajednice na WhatsAppu. Nova funkcija omogućuje direktno povezivanje s drugima na Messengeru – nove Zajednice nisu povezane sa Facebook grupama.

Meta i Ray-Ban razvijaju pametne naočale

Važno je razlikovati ovu novu funkciju od Zajedničkih razgovora, pokrenutih na Messengeru u 2022. godini kao način povezivanja članova Facebook grupa.

2 2

Dakle, ovo nije isto. Zajednice omogućuju stvaranje odvojenih prostora za komunikaciju u realnom vremenu na Messengeru, nevezano za bilo koje Facebook grupe, i svi članovi Zajednice mogu vidjeti sav sadržaj razgovora.

- Advertisement -

WhatsApp je predstavio novi vizualni identitet

Vidi još…


7 8

Svaka Zajednica ima specifičan prostor za početnu stranicu gdje administratori mogu dijeliti obavijesti i najave, a do 5000 ljudi može se pridružiti Zajednici putem poziva za pridruživanje. Svaka Zajednica može imati više grupnih razgovora na različite teme.

3 13 1

Iako ova funkcija radi slično kao ona pod istim imenom na WhatsAppu, ključna razlika je u tome što su Zajednice na Messengeru povezane sa društvenom mrežom Facebook – možete pozvati ljude u Zajednicu samo na osnovu njihovog Facebook profila, bez potrebe za njihovim brojem telefona kao na WhatsAppu. Zajednice na Messengeru sada se postepeno uvode za sve globalne korisnike.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU