back to top
PAMETNI TELEFONINajnoviji iPhone i iPad modeli koji će podržavati iOS 18 / iPadOS...

Najnoviji iPhone i iPad modeli koji će podržavati iOS 18 / iPadOS 18

- Advertisement -

Još malo preostalo je do početka WWDC 2024. konferencije. Kao glavna zvijezda večeri očekuje se predstavljanje iOS 18 i iPadOS 18 platformi. Naravno, ne treba puno nagađati oko glavnog pitanja:

Hoće li moj iPhone, iPad dobiti novo softversko ažuriranje?

Odgovor je vrlo jednostavan. Ako vaš uređaj podržava iOS 17 / iPadOS 17, onda ćete moći koristiti i preuzeti iOS 18, iPadOS 18. Prema izvoru s dokazanim iskustvom u ovom području, iOS 18 neće isključiti nijedan model iPhonea. Dakle, ažuriranje će dobiti svi modeli koji su već dobili iOS 17.

WWDC 2024. – iOS 18 je “kralj”, što očekivati / Gdje gledati?

To znači da će ažuriranje primiti iPhone XS, XS Max, XR i noviji modeli, kao i iPhone SE druge i treće generacije. Što se tiče iPada, situacija nije tako optimistična jer tri tableta neće dobiti ažuriranje na iPadOS 18. Riječ je o iPad Pro prve generacije s 10.5 inčnim zaslonom, iPad Pro druge generacije s 12.9 inčnim zaslonom, i iPadu šeste generacije.

Apple Password: Izaziva LastPass i 1Password, debi na WWDC 2024.

- Advertisement -

Stoga će iPadOS 18 biti dostupan kao ažuriranje za modele iPad Pro od 2018. godine nadalje, kao i za modele iPad Air, iPad mini i obične iPade od 2019. godine nadalje. Važno je napomenuti da će skup značajki “Apple Intelligence”, koje uključuju umjetnu inteligenciju, biti dostupan samo na iPadima koji koriste Appleove M serije čipova.

Ove novosti pokazuju kako Apple nastavlja podršku za starije modele uređaja, omogućavajući korisnicima da iskoriste najnovije inovacije bez potrebe za kupnjom novih uređaja.

Vidi još i…


ff44 2

Međutim, ograničenja hardvera ipak postavljaju granice za određene modele, posebno kada su u pitanju napredne funkcije koje zahtijevaju snažniji čipset. Ovo je važan aspekt za korisnike koji žele iskoristiti sve prednosti koje umjetna inteligencija može ponuditi, jer će moći procijeniti treba li nadograditi svoj uređaj na temelju podržanih funkcija i performansi koje su im potrebne.

Siri postaje pametnija 10.06. na WWDC konferenciji

Appleova odluka da nastavi podržavati starije uređaje, dok istovremeno uvodi ograničenja za najnaprednije značajke na najnovijim čipovima, pokazuje kako se kompanija prilagođava različitim potrebama svojih korisnika.

ff22ff22ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU