back to top
TutorijaliNekoliko savjeta za kupovinu nove domene

Nekoliko savjeta za kupovinu nove domene

- Advertisement -

Da li tražite dobru večeru? Otvorite Google i potražite dobar restoran. Trebate nove tenisice? Otvorite Google, pretražite ih i pronađite najbolju cijenu, nakon čega ih možete naručiti i uživati u njima. Sve što vam treba možete pronaći na internetu – proizvode koje kupujete i informacije koje tražite, ali za sve to su vam potrebne internet stranice. A da bi svi oni koji nešto nude imali svoju stranicu, trebaju im različite domene ili, kako bi to rekli jednostavnije, neki naziv pod kojim se sve to može pronaći i pročitati.

Kako bi trebao izgledati naziv vaše domene?

Dakle, ako želite svoju stranicu, prvo ćete morati kupiti naziv stranice – za to postoje tvrtke koje se time bave. Ali kakav naziv odabrati?

Osobe koje se bave optimizacijom internet stranica smatraju da domene trebaju biti što kraće i sadržavati ključne riječi koje su bitne za tvrtku – na primjer, ako prodajete tenisice, naziv bi mogao izgledati nešto poput najboljetenisice.hr. Jeste li sada shvatili?

Takav naziv kao što smo sada napisali će vam pomoći da se što bolje rangirate na Google pretraživaču, ali naravno to nije sve. Osim toga, važno je i kod koga ćete kupiti taj naziv. Neke tvrtke koje prodaju domene nude vam i servere, što znači prostor na koji možete postaviti svoju stranicu nakon što je napravljena. Ti serveri moraju biti brzi, jer brza i moderna stranica znači da će ljudi voljeti provoditi vrijeme na njoj. Više o tome možete pročitati ovdje, gdje ćete naći vjerojatno najbolji hrvatski hosting.

A što staviti na kraj domene?

Osim onoga što smo do sada napisali, važno je razmisliti i o tome kakav završetak će imati naziv vaše stranice. Ako planirate prodavati nešto u Americi, najbolje je imati završetak .com, dok za rad, prodaju ili informiranje o stvarima u Hrvatskoj, najbolje je kupiti naziv s završetkom .hr.
Sve to je važno kako bi vaša stranica bila što bolje rangirana na Googleu, jer jedino na taj način ćete privući dovoljno posjetitelja koji će vam omogućiti život i uživanje u svemu tome.

- Advertisement -

https://www.youtube.com/watch?v=VI64842O4CU

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU