back to top
TutorijaliRegistracija domene online za par minuta.

Registracija domene online za par minuta.

- Advertisement -

Kada odaberete pravi naziv domene i provjerite da je dostupna, vrijeme je za posljednji korak. Registracija domene se može obaviti na web stranici domovanje.com, vrlo jednostavno za samo par minuta. Jednostavno upišite željenu domenu i izvršite plaćanje. Ubrzo nakon plaćanja, vaša domena će biti registrirana i možete je povezati sa hostingom.

Naš savjet je da odaberete što kraću i lakše pamtljivu domenu, koja je povezana sa nazivom vašeg poslovanja ili sa djelatnošću koju obavljate. Tako da vaša domena treba izgledati na jedan od sljedeća dva načina:

  • imefirme.com
  • djelatnostkojuradite.com (npr. renoviranjeapartmana.com)

SSL certifikat za sigurnost stranice

Sa porastom korisnika interneta, povećao se i broj hakera koji žele doći do važnih podataka ljudi. Bilo da se radi o brojevima kreditnih kartica, bazama podataka ili nečemu drugom, zaštita od njih je SSL certifikat. Kako biste svojim posjetiteljima pružili sigurnost i pokazali im da su informacije koje unose na vašu stranicu sigurne, potreban je SSL certifikat.

U osnovi, njegova uloga je enkripcija podataka koji se šalju između korisnika i servera. Hakere uvijek pokušavaju presresti te podatke, ali ako vaša stranica koristi SSL certifikat, to je nemoguće. Svaka web trgovina mora imati SSL certifikat, kao i mnoge druge web stranice.

- Advertisement -

Danas, čak i obične web stranice koriste SSL certifikat koji osigurava sigurnu vezu (https), i postao je standard za sve web stranice. Ako kreirate web stranicu, obavezno dodajte SSL certifikat prilikom kupovine domene i hosting usluge.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU