back to top
PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S24 Ultra - najtraženiji Android telefon u prvom kvartalu 2024....

Samsung Galaxy S24 Ultra – najtraženiji Android telefon u prvom kvartalu 2024. godine

- Advertisement -
Serija Galaxy S24 je dobila pozitivne recenzije, što je rezultiralo odličnim prodajnim rezultatima.
Stigao je S24 Ultra, evo prvih impresija
Ova serija je oborila rekorde po broju prednarudžbi u nekoliko zemalja, a brojke prodaje su se značajno istakle na tržištu. Model Galaxy S24 Ultra bio je najprodavaniji Android telefon na početku ove godine.
5 razloga za kupovinu Samsung Galaxy S24 Ultra telefona
Unatoč tome što je bio najprodavaniji Android telefon, Galaxy S24 Ultra zauzima peto mjesto na globalnoj ljestvici prodaje, iza četiri modela iPhonea. Prema istraživanju agencije Counterpoint Research, na vrhu liste deset najprodavanijih telefona nalazi se iPhone 15 Pro Max s udjelom od 4,4%, dok iPhone 15 zauzima drugo mjesto s 4,3%.

iPhone 15 Pro je treći s 3,7%, a iPhone 14 četvrti s 1,9% udjela u prodaji. Galaxy S24 Ultra zauzima peto mjesto s udjelom od 1,9%. Model Galaxy A15 5G je šesti, dok je Galaxy A54 sedmi. Osnovni model Galaxy S24 nalazi se na devetom mjestu, a Galaxy A34 na desetom.
Drop test: Samsung Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max
U usporedbi s prošlom godinom, čini se da je Samsung poboljšao svoje rezultate. U prvom kvartalu 2023. godine, najprodavaniji Android telefon bio je osnovni model Galaxy A13.
Vidi još i…

xiaomi 14 1

s24 ultra 2
Ove godine, najskuplji Android telefon na svijetu, Galaxy S24 Ultra, preuzeo je tu titulu. Prošle godine, nijedan drugi telefon iz serije Galaxy S23 osim modela Galaxy S23 Ultra nije se našao na listi deset najprodavanijih. Ove godine, Galaxy S24 je uspio ući na tu prestižnu listu.
Planeta Zemlja u oku kamere Samsung Galaxy S24 Ultra
Takav napredak u prodaji odražava pozitivne recenzije i zadovoljstvo korisnika s najnovijim inovacijama koje nudi Samsung. Ulaganja u tehnologiju i tržišne strategije očito su se isplatila, omogućavajući kompaniji da zadrži vodeću poziciju među Android proizvođačima i uspješno konkurira s vodećim proizvođačima poput Applea.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU