back to top
TutorijaliTinta Canon za visokokvalitetno štampanje

Tinta Canon za visokokvalitetno štampanje

- Advertisement -

Budući da su printeri postali sve jeftiniji i više nisu luksuzno dobro, toneri i tinte za printanje su postali česta tema rasprave među tehnološkim entuzijastima. Pored toga što rade na zanimljiv način, postoji mnogo vrsta tih proizvoda i često se raspravlja o njihovoj kvaliteti.

U današnjem tekstu ćemo pokriti osnove, spomenuti zamjenske tinte i razgovarati o specifičnim brendovima. Canon tinta će definitivno biti istaknuta, pa više saznajte u nastavku.

Sve što trebate znati o tonerima

Postoje dva tipa tinte – boja ili crna. Bojena tinta kombinira osnovne boje poput ljubičaste, zelene i plave.

Što su boje detaljnije pomiješane, to će rezultat printanja biti precizniji i bogatiji.

- Advertisement -

Neki printeri zahtijevaju sve boje da bi mogli printati, pa je preporučljivo imati i miks boja i crnu tintu. Tinta Canon je uvijek dobar izbor jer je proizvedena od proizvođača printera.

Kod kupovine printera važno je uzeti u obzir cijenu tonera. Jeftin printer može postati skup ako su tinte skupe. Ponekad je ekonomičnije kupiti tonere u paketu.

Zamjena tonera

Zamjena je jednostavna – potrebno je ukloniti stari toner i umetnuti novi. Većina tonera će biti zamijenjena u cijelosti. Preporučuje se recikliranje praznih kutija od tinti kako bi se sačuvao okoliš.

Zamjenske tinte

Zamjenske tinte su kontroverzne jer njihova kvaliteta varira. Neki mogu biti bolji od originala, ali većina ne postiže punu snagu originalne tinte. Stoga, često se ne isplati koristiti zamjenske tinte, posebno zbog potencijalnih problema s printerom. Canon tinta jamči kvalitetu i sigurnost za printer.

Toner Canon

Toner Canon je neophodan za Canon printere. Canon nudi crnu boju, miks boja i različite pigmente zasebno. Važno je pronaći model tinte koji odgovara vašem printeru.

Canon također nudi MultiPack opciju za kupovinu svih potrebnih boja zajedno po nižoj cijeni.

Tinta i toner Xerox

Tinta Xerox je dobar izbor za Xerox printere. Iako može biti skuplja od zamjenskih tinta, kvaliteta opravdava cijenu.

Xerox tinte dolaze u bočicama za određene printere, posebno za boje koje se koriste u fotografijama ili printanju u boji.

Toner Xerox je idealan za laserske printere ovog brenda, jer korištenje neoriginalnih tinta može uzrokovati probleme s uređajem.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU