back to top
TutorijaliWeb hosting - Usluga smještaja web stranica

Web hosting – Usluga smještaja web stranica

- Advertisement -

Na internetu svaka stranica ima svoje servere na kojima je smještena i koji šalju podatke korisnicima. Ti serveri, poznati kao web hosting stranice, su usluge koje nude razne firme koje iznajmljuju servere korisnicima na određeno vremensko razdoblje. Kao što je za web stranicu potrebna domena, tako je neophodan i hosting, odnosno smještaj. Web stranica mora biti postavljena na web serveru kako bi korisnici mogli pristupiti putem interneta. Web server se obično iznajmljuje jer bi postavljanje vlastitog servera zahtijevalo jake specifikacije i neprekidan internet. Nedostupnost hostinga može se dogoditi kada je preveliki broj korisnika na stranici.

Dostupnost hostinga

Hosting može postati nedostupan i ako vaša stranica u jednom trenutku premaši kapacitet koji server može podržati. Ovisno o potrebama i veličini stranice, birate odgovarajući hosting paket. Skuplji hosting paketi imaju više prostora i podržavaju veći broj posjetilaca, dok jeftiniji paketi mogu biti dovoljni za manje posjećene stranice. Važno je informirati se prije kupovine hostinga kako biste odabrali paket koji vam najviše odgovara i izbjegli nepotrebno plaćanje.

Postoji mnogo firmi koje pružaju usluge hostinga, kako strane tako i domaće. Domaće firme obično imaju više cijene, ali nude prednosti poput lakše komunikacije i podršku na domaćem jeziku. Strane firme mogu biti povoljnije, ali podrška je na engleskom jeziku. Važni su i domena i web hosting za web stranicu. Većina hosting provajdera nudi domenu na isto razdoblje kao i hosting.

https://www.youtube.com/watch?v=oAx2sv9OyhE

Slični postovi:

- Advertisement -

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU