back to top
TutorijaliZa web stranice su potrebni VPS hosting i SSL certifikati

Za web stranice su potrebni VPS hosting i SSL certifikati

- Advertisement -

Internet sve više postaje neophodan za sve koji žele biti online prisutni, bilo da vode firmu ili pokreću blog. U tom slučaju, VPS hosting je ključan. Kada kreirate web stranicu, bitne su internet domena i web hosting. Ako ste novi u svijetu interneta i ne znate koje korake treba poduzeti, nastavite čitati i saznajte više o domeni, VPS hostingu, SSL certifikatu i drugim bitnim aspektima vezanim za web stranice.

Internet domena je adresa stranice

Bez domene, posjećivanje web stranice nije moguće, jer ona povezuje korisnika sa VPS hostingom ili drugim serverom na kojem se stranica nalazi. Domena se sastoji od imena i ekstenzije, a bitno je napomenuti da se registrira, a ne kupuje. Domena se plaća godišnje kako bi bila registrirana na vaše ime. Jer svaka domena mora biti unikatna, pa ako je već registrirana, morate pronaći drugo ime ili promijeniti ekstenziju.

Web hosting je mjesto web stranice

Internet domena je adresa, dok je web hosting mjesto gdje se stranica nalazi. VPS hosting je server sa stalnom internet vezom koji šalje podatke web stranice svakom posjetitelju domene. Web hosting je zaslužan za brzinu učitavanja, količinu pohranjenih podataka i broj posjetitelja. Preporučljivo je odabrati VPS hosting jer nudi više mogućnosti.

VPS hosting je najbolji

VPS hosting je virtualni privatni server koji omogućava potpunu kontrolu nad resursima servera. Pruža bolje performanse od web hostinga jer vam daje više resursa i stabilnost. VPS hosting vam omogućava da radite što god želite i predstavlja bolji odabir.

- Advertisement -

Gdje iznajmiti VPS hosting?

VPS hosting se ne kupuje, već se iznajmljuje na određeni period. Plus.hr nudi stabilne servere, domene i SSL certifikate po povoljnim cijenama, pa ih svakako posjetite.

SSL certifikati osiguravaju sigurnost

SSL certifikati su važni za sigurnost posjetitelja web stranice i štite ih od hakerskih napada. Oni jamče sigurno slanje privatnih podataka i pružaju sigurnost prilikom kupovine putem web stranice.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU