back to top
TutorijaliIzaberite najbolji hosting za vaše web stranice

Izaberite najbolji hosting za vaše web stranice

- Advertisement -

Da li imate svoju firmu ili se jednostavno želite predstaviti putem interneta, trebat će vam web stranice. Možete ih napraviti sami ili zaposliti nekoga da ih izradi za vas. Također, potrebno je da ih smjestite negdje na internetu kako bi bile stalno dostupne ljudima. Za to je potrebno da ih stavite na server, odnosno na računalo koje je stalno online.

Usluga koja će vam biti potrebna za ovo je hosting web stranica. Danas je moguće ugovoriti je putem domaćih i stranih tvrtki, te odabrati različite vrste i pakete usluga.

Različite vrste hostinga web stranica

Hosting web stranica se može ugovoriti putem mnogih tvrtki, a većina će vam ponuditi različite vrste kao što su:

  • Dijeljeni
  • Reseller
  • VPS
  • Zakup cijelog servera

Dijeljeni hosting je najjeftinija opcija, ali možda nećete imati mogućnost personalizacije. Vaša web stranica će biti smještena na zajedničkom serveru, i moguće je da ćete imati problema zbog drugih korisnika. Ovo rješenje je najbolje za osobne web stranice.

- Advertisement -

Podijelite svoj zakupljeni prostor na serveru

Ako odlučite koristiti usluge neke tvrtke ili hrvatski hosting, možete odabrati reseller hosting web stranica. To vam omogućuje da zakupite prostor na serveru i podijelite ga na manje dijelove koje možete davanjem u najam drugima.

Ovo je odlično za tvrtke koje se bave izradom web stranica jer mogu ponuditi gotove web stranice svojim klijentima koje su već postavljene na serveru.

Virtualni privatni server

Jedna česta vrsta hostinga je VPS hosting web stranica. Ovo rješenje nudi mnoge prednosti u usporedbi s dijeljenim hostingom, uključujući mogućnost prilagodbe i izbjegavanje utjecaja drugih korisnika na vaš rad.

Ako koristite WordPress platformu, razmislite o WordPress optimizaciji za bolje iskustvo posjetitelja.

Najbolje rješenje za smještaj web stranica

Zakup cijelog servera je najbolji hosting web stranica jer ćete imati cijeli server samo za sebe te nitko drugi neće utjecati na rad. Važno je napomenuti da ste sami odgovorni za sve na serveru i potrebno je sve dobro namjestiti. Ako vam je to teško, možete ugovoriti uslugu održavanja.

Mnogi se danas odlučuju za hrvatski hosting zbog prednosti kao što su podrška na hrvatskom jeziku i brže otvaranje web stranica.

WordPress optimizacija za bolje korisničko iskustvo

WordPress optimizacija je važna usluga za web stranice na WordPress platformi kako bi se brže otvarale. Ovo možete ugovoriti putem raznih tvrtki koje nude informatičke usluge.

Ako imate web stranice na WordPressu, svakako razmislite o ugovaranju usluge WordPress optimizacije.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU