back to top
BiznisMediatek lider u četvrtom kvartalu 2023. godine.

Mediatek lider u četvrtom kvartalu 2023. godine.

- Advertisement -

Canalys, vodeća tvrtka za istraživanje tržišta, nedavno je objavila svoje najnovije izvješće o tržištu pametnih telefona, fokusirajući se na četvrto tromjesečje 2023. godine i analizirajući performanse proizvođača procesora.

Prve Xiaomi 15 Pro specifikacije, stiže u listopadu

Izvješće donosi zanimljive uvide u dinamiku industrije, otkrivajući važne trendove i promjene koje su oblikovale tržište u tom razdoblju.

Samsung Galaxy A55 u nečijim rukama i prije predstavljanja

Prema Canalysovom istraživanju, Mediatek se istaknuo kao vodeći proizvođač čipova u posljednjem tromjesečju 2023., pokrećući više uređaja od bilo kojeg drugog konkurenta.

- Advertisement -

Analiza je pokazala impresivan godišnji rast od 21%, što dodatno potvrđuje Mediatekovu dominaciju na tržištu. S druge strane, kada je u pitanju generiranje prihoda, Apple je zasjeo na vrh u četvrtom tromjesečju 2023. godine.

Huawei P70 i maskice koje prikazuju drugačiji dizajn modula kamera

Njihovi mobilni telefoni opremljeni Silikonom Cupertino ostvarili su značajan prihod od 87 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 20% u odnosu na prethodnu godinu.


2 2

Unatoč snažnom nastupu Mediateka i Applea, izvješće je također istaknulo važnost Qualcomm-a na tržištu čipova, koji se također pozicionirao kao jedan od vodećih dobavljača.

Samsung Galaxy A35 i Galaxy A55 na tržištu 11.03.2024.

HiSilicon, podružnica Huaweia, također je privukla pažnju sa svojim prihodom od 7 milijardi dolara, ostvarivši značajan uspjeh s modelima poput Nova 12 i Mate 60, opremljenim Kirin 9000S čipom.


1 38

Međutim, izvješće nije zanemarilo ni manje poznate igrače na tržištu. Telefoni s Unisoc čipsetom zabilježili su impresivan rast od 24% u prihodu i obimu, što ukazuje na rastuću konkurenciju i raznolikost u industriji.

Asus Zenfone 11 Ultra – svi detalji poznati

Transsion, vlasnik popularnih brendova poput Infinixa, Tecnoa i iTela, također je doprinio ovom trendu, ističući se kao značajan distributer uređaja opremljenih Unisoc čipovima, posebno na tržištima u razvoju.

ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU