TutorijaliPrekrasan ispis uz Canonove printere

Prekrasan ispis uz Canonove printere

Printeri su danas postali gotovo neizostavan dodatak vezan uz stolna ili prijenosna računala. Omogućavaju ispis svega onoga što vidite na ekranu računala. To možete biti slika, tekst, neka tablica ili bilo što drugo. Pomoću programa na računalu ćete to poslati na ispis i printer će vam to ispisati na papir. A da bi printer mogao ispisivati, potrebna mu je tinta. Postoje brojni proizvođači printera i tinti, a mnogi se odlučuju za Canonove printere jer su se pokazali kao odlična vrijednost za novac. A za njih će vam onda biti potrebna i tinta za printer Canon.

Contents

Različite vrste tinti za različite printere

Printeri se razlikuju po mnogo sitnica, ali najvažnija razlika vezana je uz tintu. Naime, tinta u svakom printeru se razlikuje, odnosno drugačiji su spremnici za tintu. To znači da ne možete kupiti bilo koju tintu za vaš printer, već upravo onu koja je za njega namijenjena. Imate li Canon printer, tada se za njegovo funkcioniranje mora kupiti baš tinta za printer Canon.

Isto tako, postoji više različitih Canon printera, ali nije svaka tinta kompatibilna sa svakim printerom iz njihove proizvodne linije. Zato je potrebno prije kupnje dobro pogledati koja se tinta kupuje jer u suprotnom vam neće odgovarati u vaš printer.

Provjerite oznake na pakovanju tinte

Svaka tinta za printer Canon dolazi u pakovanju na kojem su naznačeni određeni modeli Canon printera koji ju koriste. Primjerice, imate li model Pixma 2000, tada potražite upravo to oznaku na pakovanju. Isto tako, kod nekih modela Canonovih printera se može koristiti ista tinta za cijelu jednu seriju njihovih modela. Ukoliko niste posve sigurni koja tinta je potrebna za vaš printer, možete to saznati na više načina.

Osim da sami provjeravate oznake na pakovanju, možete se raspitati kod prodavača u trgovini s informatičkom opremom. No, možete i sami saznati koja vam je tinta potrebna, prije nego dođete u trgovinu. Na Internetu vrlo jednostavno možete saznati tu informaciju, bilo da se zaputite na službenu Canonovu web stranicu ili da tu informaciju potražite negdje drugdje.

Originalna i zamjenska tinta za printer Canon

Na tržištu se uglavnom mogu pronaći dvije vrste tinti za razne printere pa tako i za one Canonove. Tako se može odabrati originalna i zamjenska tinta za printer Canon. Ovu prvu proizvodi tvrtka koja je i proizvođač printera, dakle u ovom slučaju je to Canon. Oni s tom tintom jamče najbolju kvalitetu ispisa i veliki broj ispisanih stranica. No, mnogima se cijene takve originalne tinte čini previsoke u odnosu na samu cijenu printera i traže neku alternativu.

A ona postoji u obliku zamjenske tinte. Nju proizvode različite tvrtke i riječ je o spremnicima s tintom koji su gotovo identični originalnim, ali se u njima nalazi njihova tinta. Profesionalcima koji traže savršenu kvalitetu ispisa možda ova tinta neće biti dovoljno dobra. No, svim ostalima koji printer koriste za povremeno ispisivanje određenih dokumenata je ova tinta i više nego dovoljna te vrlo vjerojatno neće niti primijetiti neku razliku. A razlog zbog čega se mnogi okreću upravo ovoj varijanti je cijena. Naime, ovisno o kojem printeru je riječ, cijena može biti i višestruko niža. Ista je situacija i kada je u pitanju tinta za printer Canon. Cijena jednog takvog spremnika sa zamjenskom tintom je dosta niža od cijene originalne tinte.

Briga za tintu u printeru

Jedna stvar koju mnogi zaboravljaju kada je printer u pitanju je briga za tintu. Ako printer koristite gotovo svakodnevno, onda ne morate puno o tome razmišljati. No, oni koji printer koriste tek povremeno, mogli bi imati određenih problema.

Naime, spremnik s tintom ima otvor kroz koji tinta izlazi kada se printer koristi. Ako se printer pak duže vrijeme ne koristi, taj otvor se može osušiti i tinta više neće moći izlaziti. Poseban problem to predstavlja ako kupite novu tintu za printer, isprintate nekoliko stranica i onda duže vrijeme više ne koristite printer. Moguće je da će se taj otvor, ali i sama tinta osušiti i tinta više neće biti upotrebljiva i bit će potrebna kupnja nove. Srećom rješenje za taj problem je vrlo jednostavan.

Kako bi vaša tinta za printer Canon ostala u dobrom stanju, potrebno je barem jednom tjedno ili jednom u dva tjedna isprintati neki tekst. Na Internetu možete pronaći i brojne testne stranice za to ili jednostavno možete isprintati neki proizvoljni tekst. Na taj način vam se tinta neće osušiti i ako puno ne printate, moći ćete ju vrlo dugo koristiti.

Podvodne kamere v vodotesnem ohišju primerne za snemanje med podvodnim ribolovom, potapljanjem, snorkljanjem in ostalih športih. Čitajte više …

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU