back to top
TutorijaliRazličite vrste web hostinga

Različite vrste web hostinga

- Advertisement -

Pored različitih paketa koje možete pronaći kod različitih hosting provajdera, postoji nekoliko vrsta web hostinga koje se razlikuju. Studio4web, hrvatski hosting provajder, nudi različite vrste hostinga koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Shared SSD web hosting

Ovo je vrsta hostinga namijenjena svima koji traže pouzdan, brz i siguran server, koji omogućava visoku posjećenost zahvaljujući SSD tehnologiji.

Reseller web hosting

Ovaj hosting je namijenjen vlasnicima firmi čija je djelatnost izrada web stranica. Kada ga zakupite, možete ga dijeliti na više manjih hosting paketa, koji su odvojeni za pristup i mogu pohranjivati različite web stranice.

VPS

Sve više korisnika se odlučuje za virtualne privatne servere zbog sigurnosti i brzine koju pružaju. Kod VPS-a imate kontrolu nad resursima hostinga i niko drugi ne može narušiti performanse servera i usporiti ili učiniti nedostupnom web stranicu kao što može biti slučaj kod shared hostinga.

- Advertisement -

Registracija domene za web stranicu

Pored hostinga, važno je odabrati i pravu domenu. Registracija domene je brz proces koji može obaviti u nekoliko minuta, ali je prethodno potrebno provjeriti dostupnost domene. Domene su jedinstvene adrese web stranica. Ako je neka domena već registrovana, vlasnik te domene je vlasnik i nije moguće registrovati istu. U tom slučaju možete odabrati novu domenu ili provjeriti dostupnost drugih ekstenzija.

Kada izaberete pravu domenu koja odgovara vašim potrebama, slijedi proces registracije. Jednostavno izaberite željenu domenu i dodajte je u košaricu. Registracija domene obično traje minimalno godinu dana, ali može se produžiti na duži period. Kada jednom registrujete domenu, možete je produžavati i biti vlasnik sve dok je redovno plaćate, a niko drugi vam je ne može oteti.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU