back to top
PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy Z Flip/Fold 6 će globalno biti opremljen Snapdragon 8 Gen...

Samsung Galaxy Z Flip/Fold 6 će globalno biti opremljen Snapdragon 8 Gen 3.

- Advertisement -

Samsung će predstaviti svoje nove sklopive pametne telefone, Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6, na nadolazećem događaju Galaxy Unpacked početkom srpnja.

Samsung Galaxy S24 Ultra je najprodavaniji Android u Q1 2024.

Kako se približava datum izlaska, počinju se otkrivati razni detalji o tim uređajima koji oblikuju očekivanja i pružaju uvid u Samsungovu stratešku orijentaciju prema ovim inovativnim proizvodima.

Povijesno gledano, Samsung je koristio strategiju dvostrukog čipa za svoje vodeće uređaje, slično seriji Galaxy S, gdje telefoni sadrže ili Exynos ili Snapdragon sustav na čipu (SoC), ovisno o tržištu.

Samsung Galaxy Z Fold6 – novi modul kamere i manje upečatljiv nabor

- Advertisement -

Ovaj pristup omogućio je Samsungu prilagodbu ponude različitim regijama, iskorištavanje prednosti svakog čipseta kako bi optimizirao učinkovitost i performanse. Međutim, izvještaj The Eleca sugerira značajnu promjenu u ovoj strategiji za nadolazeće sklopive uređaje.

Umjesto tradicionalne podjele na Exynos i Snapdragon, Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 će u globalnim tržištima koristiti Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 čipset prema izvorima korejske publikacije The Elec. Ova odluka označava značajan pomak u strategiji Samsunga, usmjeravajući se na jedan čipset umjesto na podjelu između Exynosa i Snapdragona.

Razlozi ove promjene su uglavnom ekonomski, a ne tehnički. Troškovi podrške za dvije različite platforme možda nisu opravdani s obzirom na trenutne prodajne volumene Samsungovih sklopivih telefona.

Ova strateška promjena nema veze s nedostacima Exynos 2400 SoC-a, koji je pokazao odlične performanse, ali se fokus na Snapdragon 8 Gen 3 čipsetu vjerojatno donekle potiče razmatranjima o skaliranju i ekonomičnosti.

Ova promjena ima implikacije za budući razvoj Samsungovih Exynos čipova, dok tvrtka nastoji pronaći pravi balans između proizvođača uređaja i igrača u području poluvodiča.

Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 oblikuju se kao ključni proizvodi za Samsung, odražavajući inovacije tvrtke i strateške prilagodbe tržištu pametnih telefona.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU